12/09/2024

Koku krāsainie kamzolīši

 Pavasarī piedalījos Gāliņciema bibliotēkas pasākumā Kamollaiks, kas iedvesmoja pabeigt savu puķu segu. No mana gadsimta projekta palika pāri dzijas kamoliņi, lielāki, mazāki, dažādās krāsās. Un arī tiem atradās pielietojums. Bibliotēka aicināja tamborēt un adīt kvadrātiņus 20x20 cm lielumā. Palikušie pāri ziediņi no puķu segas tika ietamborēti kvadrātos. 


Izlietojot ziediņus dziju kvadrātā, sanāca tieši 20 kvadrāti. Kuri pat kādu laiku bija bibliotēkā apskatāmi izstādē, kopā ar citiem adītiem un tamborētiem darbiņiem. 



Un tad pienāca kvadrātiņu svarīgais iznāciens, 4.augustā uz bibliotēkas gada jubileju, apģērbjot apkārtējos kokus krāšņos kamzolīšos. Izstāde notika no 4.augusta līdz 11.augustam. Diemžēl nevarēju būt klāt un palīdzēt šūt kopā un apģērbt, kā arī redzēt klātienē šo visu skaistumu. Jo, tie kas sekoja blogā līdzi ierakstiem, redzēja, ka es tajā posmā ceļoju pa Eiropu. Bet man ir forši rūķi, kas to visu piefiksēja un atrādīja. Skatiet paši cik skaisti, koši un krāsaini sanāca projekts. 






Kaut kur visos šajos mētelīšos gozējas arī manis darinātie ziedu kvadrātiņi. Cik zinu, kamzolīši kokiem tiks uzģērbti arī uz citiem svarīgiem pasākumiem bibliotēkai. Tad tik atliek noķert nākamo reizi, kad skaistumā gozēsies koki. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru