14/08/2024

Ceļojuma 14. un 15.diena. Noslēgums.

   Kā skan dramatiskāk - ceļojām 15 dienas vai pus mēnesi? Tik ilga bija mūsu ceļojuma tūre caur pus Eiropu. No Varšavas mums bija plāns braukt vēl pēdējo ceļojuma dienu pavadīt Viļņā. Bet sapratām, ka to ko vēlamies redzēt, nevar izdarīt vienā vakarā. Tāpēc īsinot ceļu, devāmies uz Kauņu, jo ilgas pēc mājām jau darīja savu. Apmetāmies kempingā Kaunas Lake camping. Pēdējo ceļojuma vakaru pavadot laiskojoties upes malā, atpūšoties un nosvinot manu dzimšanas dienu. Starp citu, esam Kauņā pavadījuši atvaļinājumu pagājušo gadu un izstaigājuši to krustu šķērsu, bet šī pludmale, mums toreiz palika neiepazīta. Tā arī neatradām laiku atbraukt. Un re kā iegrozījās, ka kempings, kurā apmetāmies, ir tieši pie pašas Kauņas pludmales. Mums patīk Kauņa.




  Doma bija arī izpeldēties beidzot, jo līdzpaņemtais peldkostīms tā arī netika izmatots visu ceļojuma laiku. Bet kempingā jau varēja sajust mūsu ziemeļnieku klimata elpu. Tovakar bija spēcīgs rietenis un temperatūra knapi +21. Tādam rūdītam ventspilniekam, dzīvojošam pie jūras, tas būtu nieks. Bet pēc Eiropas karstās tūres, kur katru dienu vidēji bija līdz +30 grādiem, te prasījās jau uzvilkt džemperīti. 




  Tāpēc uzklājām nelielu svētku galdu par godu manai dzimšanas dienai, ieritinājāmies siltās jakās un pledos, gaidījām zvaigžņoto lietu. Tonakt kā reiz tika paziņots, ka būšot meteorītu lietus. Laikam mūsu ceļojuma noslēgumam un manai dzimenītei par godu. 

  Un jā, redzējām krītošas zvaigznes. Kaut tikai pārīti, bet viena bija tik koša un gara, kā īsta dāvana. Gaidot meteorītu lietu, vēl lietojām aplikāciju Star Walk, un papētījām spožākās zvaigznes. 




  Mums blakus arī ar karavānu uz nakti apmetās lavieši Daina un Māris no Ādažiem, kas tikai sāka savu ceļojumu pa Eiropu. Izrādās, viņiem daļa ceļojumā ir iekļauti arī mūsu daži apskatītie mērķi. Atdevām kartes un brošūras, kas mums bija, padalījāmies ar informāciju. Tā rodas jaunas kempingdraudzības.
  Nākošā dienā tikai iebraukšana Kauņas lielākajā lielveikalā, kur sākām iegādāt lietas saviem tīņiem skolai. Septembris un skolas sākums vairs nav aiz kalniem. Un devāmies mājup.
Esi sveicinātas mājas!

 ✏ Neliela atskaite par ceļojumu:
✅ Apmeklētas četras valstis un deviņas pilsētas, tai skaitā trīs galvaspilsētas. 
✅ Nobraucām ar mašīnu 4480 km;
✅ Karavāna tika vilkta 4118 km;
✅ Iztērēti 444 litri degvielas.
Cenas? ļoti dažādas. Ko iesakām, pie bāni nekad nepildīties, dārgi. Meklēt pilsētās mazos DUS, kur būs demokrātiskas cenas. Plus mīnus cenu amplitūda kā mums. Pārbraucienos vienmēr būt ar pilnu bāku. Nekad nenolaist zemāk par vienu ceturto daļu bākas. 
✅ Kempingu cenas (mašīna, karavāna un 4 cilvēki): lētākā mums bija pa 30 eiro Gdaņskā, dārgākā bija 80 eiro Varšavā par nakti. Bet tā vidēji no 35 līdz 55 eiro rādiusā ir summas.
❎ Plusi, braucot ar karavānu: pašiem sava mājvieta, viss līdzi, kas nepieciešams. Var pagatavot ēst, nedomājot, kur un kad ēdīs. Tā pat arī nakti var pārlaist ārpus kempinga, ja neatrodas nakšņošanas vieta. Guli tikai savos palagos. Karavānu var nokabināt nost, atstāt kempingā, bet ar mašīnu izbraukt pa apkārtni. Nav jāmeklē transports. Pašiem savs WC. Pāris reizes izglāba, kad mašīnā paziņo - vajag tualeti, bet esam uz bāni un tuvākais DUS pēc 50 km. Ceļa kabatā stājāmies nost, un uz karavānu. Ekstrēmi teikšu, kad braucošās mašīnas ar vēja turbulenci krata vagoniņu, bet ir ok, kad ļoti vajag. 
❌ Mīnusi: viens norauts lukturis karavānas stūrim Berlīnes veikala stāvlaukumā, kad neveiksmīgi apgriezos. Šauri ceļi, līkumi, kāpumi un kritumi, ar vagoniņu tā pagrūtāk. Ir drusku nervu kutināšana. Kalnainā apvidū jāizvērtē, vai mašīna spēs uzvilkt stāvos ceļos. Un jāplāno, kur iebraukt, ar domu kā pēc tam no turienes izbraukt. Jo manevrēšanas iespējām jābūt ar lielu amplitūdu. Un atkal nelaimīgā Berlīne - navigācija pa ātri rādīja nogriezties pa labi. Iebraucām šaurā tupikā. Atpakaļ vairs nevarējām padot. Nācās vagonu kabināt nost, mašīnu apgriezt un tad vagonu atkal kabināt klāt. 40 minūtes nosvīduši, mēģinājām tikt ārā no sānielas. Pat viens vācu kungs pienāca klāt, un palīdzēja mums apgriezties. 
☑ Tāpēc pirms izbraukšanas ceļojumā vīrs par visu bija padomājis - auto jaunas riepas uzlika, rezerves riepas abiem. Jauns akumulators karavānai. Ritošās daļas pārbaude. Dankrats, būsters, krabji, dažādi lādētāji. Vesela kaste ar dažādiem instrumentiem. Rezerves pagarinātāji un dažādi pārveidotāji. Jo katrā kempingā ir dažādas elektro pieslēgumu rozetes.

  Bet esam laimīgi atgriezušies mājās, emocijas un iespaidi ir gūti. Tagad pēc atvaļinājumu vajag vēl vienu atvaļinājumu atpūtai.
No katras vietas, kur bijām ir atvesti magnētiņi piemiņai, kas jau iekārtojušies uz ledusskapi. Nav daudz, tikai saldētavas durtiņas platformu aizņēma. 


  Bet ledusskapis pamazām apaug ar atmiņām no ceļojumiem. 


  Latvijai ir sava karte ar magnētiem pie sienas. Ko senāk uztaisīju, lai mazāk aizņem vietas uz ledusskapi. Tā arī pamazām pildās.


    Bet kad esam izkrāmējušies. Visas mantas sakārtojuši, veša mazgājas. Atpūtušies. Vagoniņš nogādāts drošā vietā, kur gaidīs jaunus izbraucienus. Beidzot laiks aizbraukt uz dārzu. Eh, atlikušas vēl dažas atvaļinājuma dienas, un pat nav jāmin kur tās pavadīšu. 🌿🪴🌻




Siltumnīca. Sagaidīja mūs trīs gatavi tomāti. Bet nu džungļi. Jau jūtos iesvīdusi par domu, kas darāms priekšā gaida. 

 Atvaļinājums pavadīts Eiropas lielpilsētās, vecpilsētu burzmās un ielu kņadās. Ir skatītas dažādas tautas, dzirdētas dažādas valodas, izbaudītas raibas kultūras, ka tas laikam man pietiks ilgam laikam. Gribu savu dārza klusumu, putnu čivināšanu, kukaiņu zumēšanu, cīņu ar skudrām dobē, un pāraugušo dārzu. Un šīs sajūtas iekonservēt burkās un redzēt kā rindojas pagrabā. 

6 komentāri:

  1. Nu malači forši esat apceļojusi un interesants apraksts🤝👌🎉

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, centos, lai interesanti arī cietiem. Varbūt kādreiz kas noder no mūsu pieredzes.

      Dzēst
  2. Paldies, ka dalījies jūsu ceļojuma iespaidos. Izlasīju arī par iepriekšējām dienām. Skatījos jūsu redzēto ar jūsu acīm. Un jums atmiņas atsvaidzinās magnētiņi uz ledusskapja. Kā arī lai garšīgas vasaras atmiņas burciņās!
    Mans šodienas ceļojums tikai līdz mūsu ezeram, pirms tam burciņās iemarinēju sviesta pupiņas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Centos aprakstīt ko piedzīvojām. Varbūt kaut kas no tā visa noderēs arī citiem. Un jā, raujos jau pa dārzu. Arī plānā sviestpupiņas šogad ielikt burciņās.

      Dzēst
  3. Superīgs ceļojums! Paldies, ka dalies👍

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika Ilze, prieks ka ienāci pie manis Puķuzirnī. :)

      Dzēst