02/01/2021

Maz-darbi, liel-darbi un nedarbi.

    Atkal ilgi neesmu bijusi savā blogā ko jaunu ielikusi. Pavasarī bija pēdējais raksts, un drīz jau jauns pavasaris, jāplāno dārza darbi un sēja. Bet bija jau arī aizņemta ar lieliem darbiem, ka mazajiem roku darbiem nebija laika. Visa mājas iedzīve, tai skaitā darbnīca, tika pakota entās kastēs un izvests no dzīvokli. Tapa lielais grandprojekts - dzīvokļa kapitālremonts. Viss uzreiz. Visu vasaru un rudeni pa dzīvokļa putekļiem, pa būvmateriālu veikaliem, netā idejas meklējot un špaktelējot, krāsojot, līmējot, flīzējot un video mācoties kā darīt. 

   

  Esam jau pusi paveikuši, ar saviem un draugu palīdzības spēkiem. Vēl jau daudz ko darīt. Bet vismaz 3 istabas un virtuve jau gatava. 
Un tas jau ir galvenais - virtuve. Vismaz man tā ir vissvarīgākā vieta dzīvoklī. Tur top viss. Šo sezonu maz salasīju un pagatavoju ziemai un ārstniecības zāļu skapītim. Dārzs arī bija pamests uz izdzīvošanas robežu. Bet kaut ko tomēr pagatavoju. Piemēram irbenes džemu. Piesmirdināju atkal māju ar vecu zeķu smaku, bet pagatavoju vienu burciņu irbeņu ar ingveru džemu imunitātei. Ielasījās arī kāds daudzums ārstniecības augu. Nebija daudz, bet mums ziemai pietiek, un pat sanāca padalīties ar draugiem. 


Bet tad jau svētku laiks tuvojās. Ko varēju atrast pa sapakotām kastēm, cik radošā izdoma, tapa dažādas mīļlietiņas, dekori un dāvanas.



Mani lielie bērni pat pierunāja pie adventes kalendāru. Atradu kaut kādus audumus sapakotajās kastēs, tapa kalendārs ar 25 dienām. 





Un šo gadumiju mums rotājās starp profiliem un flīžu līmēm priedīte. Skaista, kupla, smaržīga. Kas saka ka Ziemassvētku egle nevar būt priede?


Visi svētku brīvdienu un gada nogales atvaļinājumu laiku plānotie pasākumi un braucieni pie radiem uz otru Latvijas galu izjaucās. Neko darīt, ja reiz mājsēdes, distances un vienas mājsaimniecības tusi, tad lai tā arī ir. Nodarbes mums ir kur atrast. LEGO. Dēlam palīdzējām visu no kastēm sastellēt pa jaunam.


No veciem džemperiem tapa 3 kaķu gultas. Viens ceļo labdarībai uz meitas atbalstīto kaķu patversmi. Divus iesilda un spalvo mūsu mājas pūkaiņi. 



Jauna virtuve - jaunas iedvesmas. Top gardas končas.



Izvilku dažus kamoļus no kastēm, un atradu beidzot savas adām un tambor adatas.
Cepure.



Kāju mauči.


Un bezpirkstiņu cimdi.



Izlasītas jau dažādas grāmatas. Satamborēti un saadīti nieciņi, sataisīti krēmi un dāvaniņas mīļajiem. Našķi un kūkas top jaunajā virtuvē. Jauns gads sācies. Savādāki laiki mums tagad. Nākas daudz kam pielāgoties, pieņemt. Bet galvenais atrast lietas, ko darīt, kas ikdienu dara krāsaināku. Iedvesmoties uz jaunām lietām, vai tieši otrādi, izcelt vecās, aizmirstās un atsākt. Laiks pārdomām un radošām domām.

Novēlu visiem radošu, interesantu un siltu jauno 2021. Vērša gadu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru