20/04/2014

Kaklasaišu olas, jeb Lieldienzaķis nes zīda olas.

 Pa dienu ar mazajiem krāsojām olas klasikā - marlē satītas olas ar dabā salasītiem augiem vārītas sīpolu mizās. Bet Lieldienzaķim takš ar jāatnes olas. Nevar jau tās pašas ar nest.
Vēlu vakarā, maziem nemanot vārīju olas zīda kaklasaitēs. Manos peles krājumos atradās divas, ko nebija žēl griezt kopā.


 Kārtīgi notinu ar diegu. Bet tomēr nebija tik kārtīgi. Nedaudz etiķis klāt ūdenim un vārīju 10 minūtes.


 Un iztinot bija svītraini raibas olas, kur varēja nojaust tik, kas pa musturu bija kaklasaitēm. Vaidzēja tomēr pamatīgāk notīt.


 Un šorīt četras olas Lielais Zaķis bija atnesis uz dzīvokli. Bet otras četras uz mūsu dārzu zem plūmju kokiem un ābelēm.


Maziem prieki un sajūsma. Un es pat paspēju pāris dobes dārzā izravēt Lieldienrītā.
Priecīgas un jautras Lieldienas!

5 komentāri:

  1. Forši, ka ir dārzs, kurā paslēpt oliņas - tas tak lielākais prieks bērniem... Pilsētas dzīvoklī jāizlīdzās ar citām metodēm, kā Lieldienu brīnumu bērniem radīt :)
    Bet klasiskās brūnās tomēr ir visskaistākās :)

    AtbildētDzēst
  2. Es gribētu zināt sīkāk :)! Man viens kāpēc pēc otra :) Kāpēc zīda, kāpēc krāso, kāpēc etiķis, kāpēc tieši ar diegu???? Rezultāts ir ļoti skaists un krāsains, sīpolu mizās protams ir skaisti un vienmēr būs, tomēr šis ir pavisam nezināms krāsošanas veids, ar krāsainu un skaistu rezultātu!

    AtbildētDzēst
  3. Šo krāsošanas tehniku pamanīju jau pasen iekš Pinterest:
    http://www.pinterest.com/pin/256353403759372579/
    Un pagājušās Lieldienās šo metodi jau izprovēja Laine:
    http://mammasrokas.blogspot.com/2012/04/zaka-detas-olas.html
    Tik man krāsojot tik labi musturs nepārnesās. labāka pieķērās tieši tinuma vietas. Tāpēc nākošreiz ja krāsošu, tad mēģināšu jau kārtīgi to zīdu ar kaut ko pietīt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikt paskatīšos un papētīšu, paldies :)! Vai esi mēģinājusi tīt olas plānajās sieviešu zeķubiksēs? Izklausās dīvaini :)?! Neatceros kad un kā, mammai reiz ienāca prātā šāda doma un nu mūsu ģimenē olas citādi netin. Zeķubikses ir elastīgas un ļoti labi piespiež pie oliņas visu kas jāpiespiež, rezultāts sanāk labs :)

      Dzēst
    2. Jā to es zinu. Kad ir kāds lieks pāris ko sagraizīt, tad tinu kapronā.

      Dzēst