15 jūnijs 2011

Biezpiena krēms ar rabarberu ķīseli

 Nu tā kā sen jau laiks padalīties ar kādu rabarberu recepti tai rabarberu ballītē, ko uzrīkojis "Absolūts ed" :)))
Nu nav jau arī nekas dižs, un jaunu ameriku neatklāju :D
Uztaisīju vienu ikdienisķu našķi - biezpiena krēmu ar rabarberu ķīselīti.


Krēms:
- biezpiens
- saldais krējums
- cukurs

Ķīselis:
- rabarberi
- cukurs
- kartupeļu ciete
- ūdens

Viss taisās uz jušu un "aci" :)
Pirku lauku saldkrējuma biezpienu. Kādi 300 grami bija. Izberzu caur sietu. Uzputoju saldo krējumu (100 - 150  ml apmēram bija) ar cukuru. Iejauc biezpienu. Var ievietot ledusskapī nedaudz uz atpūtu.
Ieberu katlā notīrītus, sīki sagrieztus rabarberus, uzleju ūdeni virsū, pieberu cukuru (pēc izvēles, cik saldu katrs grib), vāra kamēr sāk rabarberi šķīst. Tasītē ieleju nedaudz auksta ūdens, ieberu ēdamkaroti kartupeļu miltus, izmaisu, un ieleju vārošajos rabarberos. Kārtīgi maisu, līdz veidojas ķīselis. Gatavs.
Un tad tik atliek abas sastāvdaļas apvienot bļodiņā :)
Labu apetīti! :)

7 komentāri:

  1. MMM njamiigs :)

    AtbildētDzēst
  2. MMM, ir ar, brauc ciemā - sacienāšu :D

    AtbildētDzēst
  3. Labi, ka paēdusi iegāju pie tevis, savādāk būtu GRŪTI noskatīties :D Gardi izskatās!

    AtbildētDzēst
  4. tas tiesa. es pat porciju apēdusi nespēju turēties pretī lai otru sev neieliktu traukā :D

    AtbildētDzēst