Noskatīju Melleņu pīrāga recepti savā pēdējā jauniegūtajā izdevumā "Praktiskā vasara". Tas izrādās ir žurnāla "Mūsmājas" pielikums. Un sanāca man pīrāgs savā interpretācijā.
Tātad sastāvdaļas:
Pīrāgs:
250 g melleņu (es ņēmu upenes svaigas atsaldētas)
100 g sviests
100 g cukurs
2 olas
100 g milti
75 g kartupeļu milti
šķipsniņa cepamais pulveris
75 ml paniņas (man nebija, ņēmu kefīru tai vietā)
Glazūrai:
50 g sviests
75 g mandeļu skaidiņu (man bija veselas, kuras pamalu kafijas dzirnaviņās)
25 g cukurs
50 g saldā krējuma
Upenes notecināju sietā siltā ūdenī, lai ātrāk atsaldējas, atdalās un paliek mīkstas.
Pagatavo kūkas glazūru.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu un mandeles. Uzvāra un noliek atdzesēties.
Pīrāga pamatne.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru. Vienu pēc otras pievieno olas - katru olu aptuveni 2 minūtes rūpīgi iemaisa sviesta masā.
Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kartupeļu miltiem.
Sajauktos miltus un kefīru pamīšus pievieno sviesta masai un rūpīgi maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
Cepamtrauku izklāj ar cepampapīru, ielej tajā mīklu, virsū ber upenes, un pārlej ar sagatavoto glazūru.
Mēs ar bērniem vēl pa virsu sabērām nedaudz cukura pērlītes.
Liek cepeškrāsnī uz 30 - 35 minūtēm cepties gatavam.
Kamēr cepās pīrāgs, pagatavoju ātro vaniļas mērci. Šo variantu man iemācīja māsa.
Divus olu dzeltenumus trauciņā sakuļ kopā ar 50 gr cukuru un šķipsniņu vanilīnu. No paredzētā piena daudzumu, pāris karotes pielej sakultajai masai, izveidojot šķidru putriņu. Katliņā uzvāra 100 ml piena. Kad uzsitis burbuli, tad lēni lejot putriņu iekšā pienā, intensīvi maisa. Pievieno visu, un vēl pavāra maisot minūti līdz divām. Gatavs. Ļauj atdzist.
Un tad jau drīz pīrāgs bija gatavs, sagriezu, pārlēju ar vaniļas mērci, un šeku reku gatavs! :D
Labu apetīti!
Mmm, es jums teikšu - kā restorānā.
Man arii luudzu 2vus gabalinjus :D
AtbildētDzēstIepakot un nosūtīt uz Londonu? :D
AtbildētDzēstAha un taa atraak ,kamer nav kaare pargaajusi :D
AtbildētDzēstun kamēr nav atdzisis :D :D :D
AtbildētDzēstVaru iedomāties, cik garšīgs! :)
AtbildētDzēstir pat ļoti garšīgs ;) nezinu ti kā būtu ar mellenēm cepts :)
AtbildētDzēstLooks yummy! Happy to see you at Tangled Happy. Wishing you a happy week. :)
AtbildētDzēstThank you Sara :D
AtbildētDzēstMmmm, man arī kāds gabaliņš derētu pie kafijas:)
AtbildētDzēstdroši, varu piedāvāt ;) man vēl vesels šķīvis ar sagrieztiem gabaliņiem stāv :D
AtbildētDzēst:))) Kārdinoši! Jā, šobrīd pie kafijas noderētu gan! :)))
AtbildētDzēst:D labi ka pieminēji kafiju, jāiet pagatavot to reto reizi un izdzert kādu krūzīti :D
AtbildētDzēst