30/05/2024

Rīgas apskate Nr.6.

  Jau kāds laiks ir pagājis, kopš bijām atkal izbraukumā uz Rīgu. Tad tikai vēl ceriņi plānoja ziedēt. Un laiks arī bija ierobežots. Kamēr vēl atceros piedzīvojumus, jāapraksta pēdējais piedzīvotais un redzētais Rīgā. Meita atrādīja savus darbus Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā sagatavošanās kursu noslēgumā. Novērtējumu saņēmusi, bijām brīvas vēl pēdējām īsām ekskursijām. 

   Šoreiz gribējām apskatīt Rīgu no augšas. Plāns A - Zaķu sala un TV tornis. Izrādās jau 5 gadus ekskursijām viss slēgts. Tātad Televīzijas tornis atkrīt. Plāns B - Svētā Pētera baznīcas tornis. Bet tuvojoties tai, atklājām, ka blakus ir Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Liels, plašs, ar vairākiem stāviem interesants muzejs. 










   Interesanti eksponāti, interesanti stāstījumi no zāles gidēm. Iesaku iegriezties izpētīt muzeju. Un tad jau devāmies uz plānu B. Bet ... lifts, lai tiktu tornī un skatītu Rīgu no augšas, strādā tikai 2x dienā un tas ir 10 un 12 no rīta. Jau sen nokavēts šāds pasākums. Nekas neatlika, kā izstaigāt un apskatīt pašu baznīcu. Ļoti iespaidīga un interesanta vēsture. 







   Un tad uz plānu C . 


   Latvijas Nacionālā bibliotēka. Nekad nav būts. Jāredz kaut reizi dzīvē. No iekšpuses. Un tur arī ir iespēja skatīt Rīgu no augšas.



   Iespaidīga ēka. Vairākos stāvos. Pirmajā stāvā maza, bet iespaidīga vēsture - muzejs par grāmatas rašanos un attīstību. Kamēr skatījām eksponātus un lasījām vēsturi, pa mikrofonu paziņoja, ka pēc 15.min. bibliotēka tiks slēgta. Še tev nu bija. Un nokavējām arī šo iespēju uzbraukt līdz augšai. 

   Trīs mēģinājumi redzēt Rīgu no augšas, un visas šoreiz bez rezultātiem. Tas, laikam, nozīmē uz atgriešanos. Sešas sestdienas pa Rīgas nozīmīgiem objektiem. Un mums ar draudzenes radās sajūta, ka redzējušas esam maz. Ļoti maz, no visa tā ko galvaspilsēta piedāvā. Ir vēl daudz, tik daudz interesantu muzeju, objektu, kvartālu un parku, ko apmeklēt, skatīt un izpētīt. Ceru, ka ar saviem aprakstiem par redzēto un apmeklēto, kādu iedvesmoju un ieinteresēju apmeklēt kādu interesantu apskates objektu vai muzeju Rīgā. 

2 komentāri:

  1. Novēlu Tavai meitai veiksmīgus iestājeksāmenus izvēlētajā Rīgas skolā, tad Tava iepazīšanās ar Rīgu varēs turpināties, arī no augšas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies. Noteikti pie šo nepastāsimies. 😉

      Dzēst