02/09/2016

Mana īsā un ātrā vasara.

 Šis, laikam, bijis ilgākais blogklusēšanas laiks. Bet tik ātru un darbiem pilnu vasaru sen neatceros.


 Pirmkārt, noplīsa portatīvais dators. Darbā paliku tik uz telefonu, kur skatos tv, filmas, klausos radio. Līdz ar to nav iespēja vairs rakstīt blograkstus, ko parasti tur arī darīju. Jo mājās, brīvdienās nav galīgi laika.
 Ceļojumi, tālāki, tuvāki, izlaidumi, radu apciemošanas otrā Latvijas galā.



  Dažādi svētki, kurus jāpaspēj ar maziem apskatīt un apmeklēt.



 Kur vēl savas nodarbības, kurām jāsagatavojas, jāsataisa paraudziņi un vēl jānovada.



 Tā arī neatradās laika atrādīt cik šogad radoši bērni un viņu vecāki, vecvecāki bija, radoši jaunieši un mammas, kas nebaidījās zāģēt un veidot bērnu diktētu fantāziju par tēmu un ne par tēmu. Kādus skaistus darbus veidoja. Nenopriecāties. Šogad tiešām nodarbība bija, kas pašai ļoti patika- pieklājīga, saudzīga un laipna publika.



 Tad vēl visam pa vidu izdomāju uztaisīt ātro remontiņu vienai istabai. Ātrasis ieildzis jau par ilgo.


 Sienas, grīdu, grieztus jau ātri pabeidzu. 5 dienas un gatavs. Bet kad izmet skapjus un gultu, tad vajag ko arī vietā ielikt. Doma to visu no paletēm izveidot. Tāpēc skapis un gulta top lēnām, pa dēlītim apstrādājot. Līdz ar to mana darbnīca patreiz ir viens liels skapis - noliktava. Nav iespēja radoši ar rokdarbiem nodarboties.
 Es jau sen saku, ja nevaru dzīvoklī kapitālo uztaisīt, tas ir īsta platforma dažādām dullām idejām un eksperimentiem. Tāda man tapa grīda. No plikas idejas par tēmu. Notīrīta pielabota grīda un tad virsū ar laku grāmatu lapas. Mana lasāmā grīda. Tagad zinu ka pie grīdas krāsas lakojas perfekti lapas klāt, bet piešpaktelētiem labojumiem ne pārāk. Un ieteicams apakšā vienmērīgu toni palikt. Tad efekts būtu vēl skaistāks.


 Tad vēl dārzs prasa savu tiesu laika.




 Šogad kā nevienu gadu zāļu tēju sezona ir minimālākā par minimālāku. Salasīts ļoti mazs klāsts. Tik cik pažiem ziema zāļu skapītim pietiks. Čiekuru, vīgriežu un piparmētru sīrupi ir, tējas minimāli, dažādi našķi un labumi saldētāvā salikti.

 


 Pēc lieliem darbiem vajag arī atpūtu. Būšnieki un jūra uz pārmaiņām, kur mazāk vēja, kur siltāks tur tusējam.


 Uz mēnesi mums bija trīs bērni. Maziem māsīca uz Latviju no Vācijas uz mēnesi atbrauca padzīvoties. Kā jau katru vasaru. Un prombraucot jāuztaisa kaut kas piemiņai no vasaras. Tapa vasarīga glezniņa.


 Nedaudz izbrīvēju galdu darbnīcā (kas ir skapis-noliktava). Lai spētu nedaudz radoši padarboties. Vasaras garumā pirmais nopietnais darbnīcas darbiņš. Ar Annas lielais kopdarbs.



Tagad šī fotoglezniņa daiļo Annas istabu Berlīnē, par piemiņu no vasaras Latvijā.


 Bet man darbnīcā jau top jauni darbiņi, cik nu ļauj izvērsties vieta. :D


Tikmēr baudam vēl silto laiku un priecājamies par sauli. ;)

2 komentāri:

  1. Priecājos lasīt Tavas ziņas. Biju te vasarā ielūkojusies :)
    Rāmītis - piemiņa vasarai Latvijā ļoti skaists!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies. Vismaz prieks, ka visi mani bloga lasītāji nav pazuduši. Kāds tomēr ko palasa. :D
      Centīšos nu jau biežāk ielikt pa kādam rakstam :)

      Dzēst