24/09/2015

Remonts 3 dienās, jeb kā tapa man pirmais sienas zīmējums.

 Plānā bija bērnistabas remonts. Kapitālais. Ar jaunu grīdu, sienām, elektrības provodkām sienās, kontaktiem utt. Nu tā, pa riktīgo. Bet plāni pamainījās, bija citas prioritātes. Bet bērniem istabu jaunu vajag. Līdz šim tā bija īsta spēļu istaba. Plus vēl veco saimnieku mantojums kliedz pēc pārmaiņām.
 Jau mēnesi mums ir arī viena pirmklasniece mājās. Un arī puika vairs nav nekāds mazais. Vajag galdus, krēslus, grāmatplauktus utt. Kā arī šī istaba vienmēr bijusi visaukstākā. Visām istabām radiatori kā nākas, tik te tās šūnas pietrūkušas. Knapas trīs tik iebāztas.
 Labi, mainām radiatoru, iekārtojam jau skolnieku istabu, bet neko vairāk nedaram. Tā vīrs man pateica aizbraucot uz darbu, uz nedēļu.


 (Te viltīgs smaidiņš, ar velna radziņiem). :D
 Nu kā es varu ielikt mēbeles tādā istabā, kur sienas ar plastalīniem, flomasteriem un nez ko vēl apķēpātiem, apzīmētiem, un vēl paplēstām tapetēm. Man laiks max 5 dienas, jo vēl pa vidu darbs, skola, dārziņš, pulciņi un treniņi.
 Pirmā dienā norāvu visu - tapetes nez cik kārtas, no griestiem pretīgo putaplastu plāksnes. Ar ūdeni nomērcēju, nokasīju. Un vakarā jau pat grunti uzliku uz visām sienām, griestiem. 


 Otrā dienā liku špakteli. Tā aizrāvos, ka piecās stundās bija visas sienas un pat griesti balti.



 Pa vīra krājumiem izšiverēju - un ko tik tur neatradu: špakteļlāpstas, otas, rullīšus, ķites, krāsas, līmes, visādus štrumiņus un pat vecu tapešlīmi. Druška atdeva vēl pāris palikušus tapešu atgriezumus. No tiem izlīmēju gultas vietu.
 Piepirku klāt tik maisu balto špakteli, emulsijas krāsu, toņus pāris pudeles, tepi caurumiem un pāris iztrūkstošas lietas. Viss iztērētais budžets uz istabu 35 eiro. :D


 Un trešajā dienā visu nokrāsojām ar draudzenes, atlīmēju veco līsti pie griestiem atpakaļ. It kā gatavs.




Bet tomēr nelika mierā tukšā siena aiz gultas. Radās ideja. Sameklēju bildes, izzīmēju.



 Un sāku ķerties klāt sienas apzīmēšanai.


 Ar visparastāko ūdensizturīgo marķieri uzzīmēju akvāriju. Kā mazie smej - šiem esot pašiem savs okeāns.



 Uz to pašu sienas emulsijas krāsu pamatu, jaucu toņus un krāsojām.


 Ar palīgiem.



  Gatavs.




 Gatavs, lai sagaidītu vīru šodien no darba mājās. Surprise!!!!

P.S. Vēl man daudz ideju, ko izdarīt pie šīs istabas. Ideāla platforma visādu traku ideju īstenošanai. Bet tas jau citā stāstā.

P.P.S Un atrodiet beigtu briedi okeānā. :D :D :D

12 comments:

  1. Ļoooti labi izskatās tas okeāns-akvārijs. :) Piešķir dzīvīgumu istabai.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Košas krāsas bērnistabai vienmēr labi izskatīsies. :)

      Dzēst
  2. Radiatora maiņa, cerams, ar saskaņošanu un visas sistēmas atgaisošanu - citādāk uz apkures sezonu var būt pārsteigumi...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Viss tika darīts ar apsaimniekotāju un santehniķi. Neba mēs uz savu galvu darījām :D :D :D

      Dzēst
  3. Burvīgs mākslas darbs! Patiesi skaists un krāsains, ideja par okeānu ir fantastiska.

    Arī mums mājās šobrīd notiek remonts un bērnistabā uz sienas jau uzzīmēts lācēns, kurš gaida izkrāsošanu. Sāku krāsot ar sienas krāsu, kurai jaucu klāt toņus, bet krāsa ir bieza un slikti klājas, veido svītras. Ar kādu krāsu krāsojāt, vai to šķaidījāt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visparastākā baltā emulsijas uz ūdens bāzes krāsa. To var jaukt ar toņiem. Tik protams nebūs tad dikti izteikti tumšas krāsas. Pagaišs zīmējums, kā man to var redzēt. Krāsa, kas ir bez smaržas, nekaitīga. Pārdodas plastmasas spainīšos dažāda tilpuma.

      Dzēst
  4. Super ļoti skaisti 👌👍

    AtbildētDzēst
  5. Kāda Tu malace, visu ko proti! Skaisti!

    AtbildētDzēst
  6. Skaisti! Žetons par uzņēmību! :)

    AtbildētDzēst
  7. ļoti labs darbs, priecīgi ;)

    AtbildētDzēst
  8. Uzņēmība noteikti apsveicama un balti apskaužama! Fantastiska zemūdens pasaule istabā atdzīvojusies - koši, priecīgi, skaisti!!! :)))

    AtbildētDzēst
  9. Ļoti skaisti sanāca!!!

    AtbildētDzēst