14/03/2015

Attīrīšanās nedēļa. Veselības eliksīrs - smūtijs.

 Nu ja, slimošana tomēr arī man nepagāja secen.
Nokritu tik smagi, ka 2 dienas kā dārzenis gultā.



 Iekš FB man ieteica vienu labu rakstu. Uzrunāja, iepatikās doma. Izslimot un attīrīt un pabarot organismu. Nav brīnums ka viss ziemas smagums gāzās man ārā, jo kur gan tā nokrist ar strutojoš angīn, traheīt un pamatīg klep. Ja būtu čempionāts klepošanā, tad es būtu rekordiste.
 Divas dienas biju nogulējusi un nejutu, ka kaut kas labāk paliktu. Angīna pat sāka strutot. Un tad ļāvos slimoties, vairs nestresojot, kad būs labi, ko es kavēju. No zālēm sāku lietot tikai minimumu, pārsvarā aizgāja manis pašas zāļu tējas ar upenēm, ar priežu čiekuru sīrupiem un medu. Iekaisumiem mana meža retēja saknes izvilkums, un dabiskās sūķenes. Un daudz ļooooti daudz lakto un labvēlīgo baktēriju jogurti, kefīri, tīrkultūras. Mana ēdienkarte tik sastāvēja no baltā šķidrā, ūdens, tējas, zaļumiem un drusku augļiem un dārzeņiem. Un visu tikai svaigu.
 Draudzene mani "saslimdināja" vēl ar smūtijiem. Šī jau kādu laiciņu viber(ā) mani kārdināja ar dažādām kokteilīšu bildēm, ka beidzot nolēmu sev ar tādus pagatavot.


Ja reiz slimot, tad ar glanci. Un pirmais mans smūtijs ar tīrkultūru no salātu mix, gurķi un kressalātiem, kas uz palodzes sadiedzēti. (Diemžēl slimojot tuvāks bija veikala plaukts ne dārzs, nācās izlīdzēties ar to. Un šodien arī dārzā konstatēju, ka, lai arī mums ziemas īsti nav bijušas, pieneņlapas nav pat ar lupu atrodamas.) Tātad maļu ko varu.


 Ņammī, garšīgi. Tagad domāju, kur biju agrāk, kad dārzā pirmās pieneņlapas, mārpuķīšu lapas un nātres šādi varēju liet iekšā. Mūždien tik salātos vai kā citādi. Bet par smūtijiem nebiju iedomājusies.
Ideāls organisma attīrītājs un barotājs vienlaicīgi.
 Tapa arī augļu smūtijs. (Lakto ar mango, LV āboliem, un no saldētavas mellenes.)


 Vienu dienu nodzīvoju tikai uz kokteilīšiem, kopumā trīs. Un ēst ko citu? Nē, neprasījās, pat prātā nenāca piesārņot ar ko smagāku.
Un godīgi? Ceturtajā dienā pa stundām, man palika labāk, labāk un labāk. Tā, ka pat nesapratu, kā var tik ātri pāriet, pēc tik smagas krišanas. Sāpes kaklā pāris stundās beidzās. Un vakarpusē ne smakas no strutojošiem aplikumiem. Mistika, sakritība, iedoma? Nu domām ir liels spēks. :))
Bet es jūtos kā no jauna izcepta. Spēks un enerģija aug.


 Tik daudz spēka bija šodien, ka pat sasēju siltumnīcai nepieciešamo - tomātus, paprikas un piparu.
Pa smūtijam, un labu veselību!

2 komentāri:

  1. nu nez vai Tavs klepus būtu pārspējis manējo :):) jā, pēc kārtīgiem zaļiem kokteiļiem sirds ilgojas...

    AtbildētDzēst
  2. Uz veselību Madariņ :)!

    AtbildētDzēst