Par cik vēl tirgū bijām, iepirku baziliku un redīsus ar visiem lakstiem. (Paldies Ilzei par rakstu par redīsu lakstiem. Nebiju domājusi, ka tie tik labi un vērtīgi. Jo vienmēr atbaidīja lapu asums).
Tā man blenderējamā traukā saleca - pētersīļi, loki, dilles, baziliks un redīsu laksti. Klāt lēju kārtīgi daudz olīveļļas, piebēru sāli, piparus, pāris lielas ķiplokdaivas un citronsulu. Un visu blenderēju.
Sanāca garda, spēcīga zaļa pasta. Saliku i saldētavā, i tagad ātrai ēšanai.
Samalās arī savas garšvielas. Jau pirmās pašu kaltētās dilles un pētersīļi. Klāt vēl kaltēti sīpoli, ķiploki, puravi, paprika, burkāni, baziliks. Tas viss kafijas dzirnaviņās un samalu pulverī.
Bet kamēr es pa virtuvi, Markuss man gatavoja pārsteigumu. Neļāva iet istabā.
Un tad ielūdza - vakariņās.
Čalis mani uzcienāja ar pašu sarūpētām vakariņām klātu galdu. Ar svaigu ūdeni krūzītēs bija jābauda ēdiens.
Labu apetīti!
Markuss Tev pasniedza svaigēdāju vakariņas, malacis čalis! :)
AtbildētDzēstVaru iedomāties, kāda smaržu burvība valdīja virtuvē, kamēr visus šos brīnumus sagatavoji :)
Veselīgas vakariņas Tev bijušas!:)Bet nu vispār jau malacis!Man arī vienreiz sagaidīja mājās ar ''pašgatavotām'''vakariņām...visa desa un siers sagriezti mazos gabaliņos un tēja ar tik daudz cukura ka mute lipa ciet!!
AtbildētDzēstO, jā, es arī atceros kādu galda klājumu, kad manam puikam bija gadi 2... Sauca: kafija galdā, olas pannā! Aizgājām, patiešām! bija izlieta visa kafija, kas tobrīd bija atlikusi nospiežamajā traukā (cik līda krūzītē, pārējā - uz galda), arī panna bija uz galda un tajā vairākas jēlas olas:D
AtbildētDzēst