13/07/2014

Radošā nodarbība Jūras svētkos 2014.

 Beidzot atpūtusies, atgājusi, varu uzrakstīt, kā tad mums gāja Venrspilī Jūras svētkos radošajā nodarbībā.



 Tāds bija sākums. Pa mierīgo un pilni galdi.


 Muzicēja jauniešu folkloras kopa "Kokle". Un divas radošās darbnīcas - "Katram sava zivs. Zelta", kur bērni zīmēja zivtiņas. Un es ar jūras rotām.



 Galvu nepacēlusi, pat ūdens malku nepadzērusi, gatavojām rotas četru stundu garumā.


Visi gribētāji varēja ar savām rokām pagatavot ko radošu. 




 Kad esi pilnībā darbos, tad pat nepamani, ka tēvi un mammas palīdz jau puikām kuģīšus būvēt, kaut tas nebija plānā. Līdz ar to ļoti strauji sāka rukt materiāls - tieši jūras apskaloto koku, par ko ļoti uztraucos. Bet galvenais jau bija radoši darboties un īstenot idejas.
Tomēr līdz beigām pietika i rotām, i kuģīšiem.


 Un pa vidam vēl paspēju tomēr paķert savu fotoaparātu, lai vismaz kādu radošo darbiņu iemūžinātu.





 Beidzās nodarbība, tad tik varēju muguru iztaisnot un ūdeni beidzot padzert. Vienam ir grūti, bet tomēr tiku galā. Un jau mani aizrunāja uz nākošiem svētkiem. Tad veidosim jau plašāku to klāstu. Jo konstatējām, ka taisot tikai rotas, iekļaujas ļoti maza auditorija. Puikām vispār nebija ko darīt, bet pieprasījums bija liels. Un kamēr novērsu uzmanību no viena gala, otrā jau būvējās kuģi. Bet arī daži puikas pagadījās tik radoši, ka spēja pat uztaisīt puiku rotas. Un aizgāja lepni par pašu padarīto. Tik fotoaparāts uz to brīdi bija somā :(

 Kad beidzās nodarbība, sakrāmēju visu mašīnā, skatījos, ka vēl laiks ir izstaigāt pašai, kas tad vēl notiekas Jūras svētkos krastmalā. Aizbraucu pakaļ fiksi bērniem, un gājām skatīt un našķus baudīt.


Un satiku vēl vienu ļoti radošu kompāniju.


 Irēna no RE-DARBIem, ar savu radošo kompāniju pārstāvēja Zivju konservu kombinātu. Kā teikt manējos. :D Viņu gatavotos darbus, un kā gāja, var apskatīt Irēnas blogā.


 Vēl varēja piedalīties dažādās spēlēs. Bērni varēja izlēkāties pa piepūšamām atrakcijām, kas bija par velti.


 Un iepirkt kādu garšīgu našķi. Irēna, mūsu pārdevāja arī galvu nepacēlusi, ūdens malku nepadzērus ātri apkalpoja visu zivtiņu gribētājus. Ne tikai konservā ...


 Bet arī tikko svaigi kūpinātu, ko apmeklētāji varēja apskatīt, kā tas notiekās. Un tādu siltu tūlīt arī iegādāt.


 Satikusi kaudzi paziņu, darba biedru, es ar kārtīgu kaudzi svaigi kūpinātu bušu, bērni pilniem vēderiem ar vafelēm uz kociņiem, popkorniem un saldējumiem, braucām mājās beidzot atpūsties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru