07/12/2012

PiparKŪKAS.

 Mana pirmā advente aizsākas (kā vienmēr) ar piparkūku cepšanu. Un šogad atkal savu tradicionālo medus šokolādes piparkūku mīklu gatavoju.
Bet negribējās tās parastās klasikas (sirsniņas, zvaigznītes, mēnestiņus) cept.
Tās protams ar, kaut kāda deva, tika izcepta. Bet šogad ieprovēju iecept formiņās - cepumu, groziņu.
Un vienu variantu pat no picasa atrastām idejām - mīklu ap groziņu nevis iekšpus. 



Un groziņos var pildīt pēc sirds patikas. Var klasiku olbaltums putots + pūdercukus + citronsula. Klāt krāsainie graudiņi, un skaisti cepumiņi.


Bet man daži groziņi ir ar brūkleņu džemu un vārītu pilnpienu.


Eh - desmitiem varētu tādas kūciņas nograuzties. :D

5 komentāri:

  1. Šorīt gribēju nopirkt gatavo piparkūku mīklu, bet izrādījās izpirkta! Tagad priecājos, ka nebija!:) Vakarā pati pagatavošu piparkūku mīklu! Paldies par recepti, tieši laikā!

    AtbildētDzēst
  2. Madar, kādās proporcijās Tu taisi to klasisko glazūru? Es atceros, ka bija ļoti garšīga, bet neatceros, kā bija jādara. Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. saputoju vienu olu baltumu stingrās putās. piepilinu kādu tējkaroti citrona sulas, un tad maisu iekšā pūdercukuru, nezinu cik, bet daudz. kamēr masa ir riktībi bieza, lipīga un staipīga. nu apmēram man sanāk trešdaļa pakas no danscuker pūdercukura pakas. :)

      Dzēst
  3. Izskatās ļooooti garšīgi! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. itsevišķi ar pilnpienu :)))))
      noēsties var ripains :D

      Dzēst