17/11/2012

Projekts - Es Šuju Sev! Pirmā daļa - modelis + auduma izvēle.

 Ar lielām pārdomām vai spēšu, vai iekļaušos laikā, tomēr piedalos jaunajā projektā, ko izveidoja Plūmītes pasaule - Es Šuju sev!

Pirms turpinu, atbildes uz jautājumiem.
Pēdējo reizi sev šuvu vasarā. No svārkiem reciklēju sev blūzi.


Bet pārsvarā pēdējā laikā esmu vairāk sev tamborējusi, ne šuvusi.
Lielākie projekti, ko šuvu bija 90-itajos.
No burdām ņēmu piegrieztnes un šuvu sev vakarkleitu (lillā ar vestes tipa priekšu), vestes - viena redzama bildē, kur priekša krustdūrienā izšūta ar rozēm. Liels šuvums bija kleita ar legingiem. Tanī laikā tos tā nesauca. Diemžēl nav nevienas bildes, kur uzšuvu sev to kostīmu no zaļa puķota auduma. Tā bija kleita ar lambadas tipa svārciņiem, kur klāt tik pat īsi šorti. Blūzes - sarežģītākā tā domino efektā. Sarkanajai efektu ar balto mežģīni ņēmu no aizkariem. :D


Un vēl viens liels šuvums  - ādas jaka kombinācijā ar velvetu. Bārkstis, ķēdītes ...


Savus šuvumus nēsāju, līdz sāka jukt pat āra. Tie bija mīļi un loloti, jo tādi nebija nevienam. Vēl jau daudz bija šuvumu, bet nav viss iemūžināts bildēs. Parādīt nevaru, bet vēl bija daudz un dažādas vestes, blūzes, pat bikses. Un entie desmitiem džemperi, ko tamborēju sev. (Pat zem ādas jakas ir džemperis pašu rokām darināts.) Ļoti daudz apģērbus es reciklēju. No kādu laiku nēsātiem cepu augšā jaunus. Pimēram - no gariem plandošiem svārkiem, kobinācijā ar džinsa augšpusi tapa balonsvārki.

Un domājot par vecajiem darinājumiem. Atradās mana vecā labā modes klade. Tur vācu un līmēju idejas, ko kādreiz sapņoju darināt.


Pat savi skicētie un konstruētie apģērbi. Man ir šuvējas šuvušas divas vakarkleitas, tieši pēc manām skicēm. Re vēl viena plikusi nerealizēta. :D


Un pat tādu fīču esmu darījusi, kā pati konstruējusi piegrieztnes. Saglabājušās vēl pāris lapas milimetru papīrs ar koppapīriem. Ja man tagad kaut kas tāds būtu jādara, diez vai atcerētos. Kur nu - pilnībā vairs nemāku. :( Ir tomēr pagājuši 20 gadi. :o


Un tagad pēc daudziem gadiem pieķeršos klāt atkal piegrieztnēm, un šūšanai no nulles.
Sāku cilāt atkal savus vecos žurnālus.


Vasarā jau sapņoju par šo kleitu. Bet diemžēl ļoti sarežģīta manā skatījumā, un pat bez piegrieztnes šīs žurnāls. Tātad atkrīt. Bojāt audumu eksperimentējot negribu. Jāmeklē kaut kas vienkāršāks.

  

Atradās man vācu modes žurnāls.
Te gan ir jau kaut kas sakarīgāks un vieglāks. 


Un noskatīju šo balto kleitu.


Audums man ir. Nav balts, bet ir dzelteni balti raibs. Kaudze ar piegrieztnēm. Un tagad ķīniešu ābece sākas - saprast kur ir īstā piegrieztne, un dabūt to ārā. :)


Bet tikmēr, kamēr domāju no kura gala pieiet tam klāt. Varu iedot aplūkot vēl pāris modeļu, kas piesaistīja manu uzmanību.  Glītas kokteiļkleitas.


Ja būtu man overloka, droši, ka īstenotu kādu no šiem modeļiem.


Sarafāna tipa kleitiņas.


Un pat mazajām princesēm ir modelīši.


Nu tā apmēram. Tagad tik tāds nieks atlicis - jāmēģina realizēt iecerēto. :)

2 komentāri:

  1. Ļoti skaisti. No visām daudzajām bildēm man visvairāk patīk pati pirmā ar Tavu gaišzilo blūzīti, Tu izskaties vienkārši neatvairāmi, kā vasaras iemiesojums, gaiša un viegla. Lai veicas šūšanā!

    AtbildētDzēst