20/02/2012

Gumijspēle bērniem.

 Tapa bērniem interesanta un aizraujoša spēle.


Ja ir materiāls, tad spēle pagatavojama ļoti ātri. Es meklēju ilgi atbilstoša izmēra dēli. Parasti tēvam šķūnīti visādas "zaničkas" un atgriezumi mētājās. Bet šoreiz ilgi meklēju. Nekā. Viss nokurināts. Atradu tik pavecāku finiera gabalu.


Tad to visu noskrāpēju ar smilšpapīru, un nokrāsoju ar akrila krāsām. Un ar gumijas āmuru sadzinu iekšā saspraudes. Daļa saplīsa. Un dīvaini - tik baltās un sarkanās. :)


Un, kad ar to biju veiksmīgi tikusi galā, atklājās, ka saspraudes pa garu. Otrā pusē izlīda asumi. Visus pieliecu cik nu varēju ar mazajām flaķenēm. Un kārtīgi katram karstās līmes cepurīt virsū. Vismaz kārtīga pretslīdēšanas apakša izveidojās. :)


Un tad tik gumijas rokās, un aiziet - fantāzijai brīvu lidojumu.
Maziem ļoti patīk.


Kad abas patreiz slimojamies pa māju, kā reiz noder tādas pirkstiņu nodarbes spēles.


Stiept, pastiept, pavilkt, veidot.


Kvadrāti, trijstūri, taisnstūri veidojas. Pat attēlus var saveidot.
Iesaku. Bērniem interesanti, un airaujoši.

13 comments:

  1. Neticami laba ideja. Manējiem gan tā kā par bērnišķīgu, bet neko tamlīdzīgu nekad nebiju redzējusi. Ģeniāli. Malacis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ideja noskatīta neta dzīlēs, un Daiga no "Daigas somas" reiz jau rādīja kā tādu pagatavot. :)

      Dzēst
    2. Diāna, esmu droša, ka tavi puikas ņemtos uz nebēdu, jo tur var ko tikai saveidot, es pati (itkā pieaudzis cilvēks) varu stundām nosēdēt.
      Madaras variantā, kad tik garš dēlis, tad viens ko saveido un otrs cenšas atkārtot - dabūt to pašu gatavu... pirmais, kas man ienāca prātā. Tad var veidot raķetes - transportus, dzīvniekus, sagumijot burtus jauktā secībā, lai otrs min vārdu...

      Dzēst
  2. Lielisks dēlis, pie tam labs palīgs arī ģeometrijai...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. tiešā, arī laba ideja mācīties. paldies aggie :)

      Dzēst
  3. Es ar jau kādu brīd par šito štukoju...Mani mulsina tās adatiņas. Tās ir asas. Un ir šausmīga baile(var teikt, ka pat fobija),ka spēlējoties, ar gumijām šīs adatas var izrauties un lidot ar neaprēķināmu trajektoriju....
    Kā īsti ir? Bet tā funkcija, ko veic ši spēle, mani riktīgi vilina uzmeistarot ko līdzīgu savam Perpetum Mobilim:)
    (Tu esi īstens padomjlaiku sievišķis-visu māki)!

    P.S.Pareizi ir zanačka-заначка(http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0#.D0.97.D0.BD.D0.B0.D1.87.D0.B5.D0.BD.D0.B8.D0.B5) 1.3.1 3punkts ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es tās adatas kārtīgi iedzinu ar gumijas āmuru iekšā, ka tikai ar flaķenēm kanpi varu izvilkt. un līdz ar to maza iespēja ka neiznāks āra, lai ko darītu mazie. un vēl pietam finierī tas viss ir iedzīts. un ja grib drošībai vēl var pa pva līmes pilienam pasmērēt. lai vēl ielīp. bet manā skatījumā tas bija lieks. dēlis kārtīgs un iedzītas kārtīgi. un man jau vēl tas, ka iznāca otrā pusē galiņi ārā. tos es atliecu un ar karsto līmi salīmēju. drošība garantēta pamatīga :D
      un vēl jau tas ka maziem jau interesē tā gumijas spēle un prāts ir aizņemts ar fantāziju nevis spēles izjaukšanu :D
      un paldies par zanačku :D

      Dzēst
    2. apstiprinu, ārā nekrīt (mūsmāju dēlim zem nagliņas vēl superlīmes pile), vienīgi no augusta mēneša mums 3 nagliņām cepurītes aplūza, malējām knopēm. Bet tās atkal var nomainīt, ja veiksmīgi izvilkt laukā veco knopi.

      Dzēst
  4. Es ar uz šito spēlīti labu laiku jau skatos. Tik kur jūs tās gumijas dabonat???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es kancelejas preču veikalā dabūju veselu kamolīti satītu :)

      Dzēst
    2. Vsjo....eju pirkt adatiņas! Gumijas jau ir. Gan mums arī kāda zanačka ar dēlīšiem atradīsies! Paldies par iedvesmu:)

      Dzēst
  5. O, apsveicu, šī ir viena rīktīglaba lieta, mūsmāju variants te
    http://mammasblogs.blogspot.com/2011/06/delitis-gumijam.html

    Abām lēdijām ļoti patīk, vēl šobaltdien ņemās ar gumijām (gumijas ar laiku nonēsājas, jāmaina, apmēram pēc pusgada, sevišķi, ja atstāj sastieptas uz dēļa; mēs nekad nost neņēmām, tā tie mākslas darbi periodiski tur turas līdz nākamreizei)

    Un tu gan malacis, visu pati sasitusi iekšā! Es tandēmā ar savu tēti laidu iekšā :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es pie Tevīm Daiga, kad ieraudzīju takš saņēmos un uztaisīju mājās beidzot. sen jau stāvēja materiāls iegādāts. tik plāksni vēl nebiju piemeklējusi. a ŗo garo vienīgo tēva šķūnītī atradu. :)

      Dzēst