29/04/2019

Katru gadu no jauna

   Katru gadu atsāku no jauna ievākt ārstniecības augus savam zāļu skapītim. Un kā katru gadu, sezonu sāku ar domu - atrast un izprovēt arī kādu jaunu augu. Un pēc kārtējo gadu, kad doma paliek tikai doma, tomēr izdevās iegūt kādu jaunumu eksperimentiem.


   Šo sezonu atklāju ar jaunumu - papeles pumpuri. Sveķaini, medaini, lipīgi, aromātiski. Man jau ar ostīšanu vien pietiek lai kļūtu vesels, ja būtu slims. Patīk ļoti to saldeni sveķainā smarža. Provēšu kāda ir tējas veidā.


Otrais ielasījās, protams, pirmie saulainie pavasara vēstneši - māllēpenes. Tās man nav tālu un ilgi jāmeklē. Man dārzā saaugušas. Tik spēj katru dienu ražu ievākt.


   Izbraucot vēl viena jaunumu meklējumos, uzķēru, ka šis straujais siltuma vilnis ir izdzinis priežu pumpurus lielus jau. Izrādās noķēru pēdējo momentu ielasīt pumpurus gardo sīrupu pagatavošanai.


   Un atradu arī otru jaunumu manā augu sarakstā. Tie ir kļavu ziedi. Jau lasot var sajust to saldeni rūgti medaino aromātu. Tad tik būs jāprovē, kāda ir tēja.



   Pavasaris jau pilnā sparā, ka spēj tik ķert mirkļus un lasīt augus. Viens par otru ātrāk steidz spraukties ārā, ziedēt un lapot. Liekas ka augi uz sprinta maratonu nostājušies, katrs grib būt pirmais, ātrākais, zaļākais, skaistākais, ziedošākais.

1 komentārs:

  1. Pavasaris ir apbrīnojams laiks! Jauki, ka Tev ir zināšanas, interese un spars turpināt!

    AtbildētDzēst