Laiks te lutina, saule vienā laidā. Visur sakot lietus un slapjums par daudz. Mums tās par maz. Dārzam noteikti. Tas kalst ārā. Bet pļavās dzīve neapstājās. Viss zied un plaukst starp kukaiņu zumēšanu.
Lielums augu jau ielasīts. Tas viss tiek pamazam žāvēts un pakots.
Dārzā gan negrib īpaši augt daļa.
Bet kaut kas tomēr izaug. Zirņi, pupas, čili, ķiploki. Tie aug labi.
Beigušies krājumi. Jāatjauno sīrupu plaukts. Te vīgriežu top. Drīz jau arī piparmētras sīrupu varēs taisīt.
Bet zāļu istabā bija dažas tējas, no pagājušās sezonas aizķērušās. Lai vēl papriecē ar savu aromātu spilvenos.
Piparmētru.
Pelašķu.
Spilvenu dekori tika no visa iekrātā. Jau vesels maiss bija iekrāts dažādi tamborēti ziedi, putni, sirdis, tauriņi. Dažādi eksperimenti, paraugi. Kur to visu likt? Uz spilvena. Tā vienkārši visu virsū, bez jebkādas shēmas un domas. Kā pļava, ej un brīnies, kas tik neaug.
Pilnīgi sailgojos pēc vasaras laukos... kā agrāk, tajā citā dzīvē. Bet lielpilsētai arī savi labumi, un jūras tuvums. Ļoti jauki spilventiņi izdevušies!
AtbildētDzēstEs jau ar ir dzīvokļa cilvēks, bet tās pļavas, meži, jūra ... tepat blakus rokas stiepienā. Un dārziņš iekopts dvēselei.
DzēstSpilveni pirmais rokdarbs, pēc ilgāka pārtraukuma. Pilnīgi sailgojusies pēc tamboradat. Bet patreiz nav laika tam.
Vīgriežu sīrups ir kāds ar īpašu un pārbaudītu recepti (labi garšo, glabājas un lietojas)? Ja jā, tad gribētu pieteikties uz recepti :)
AtbildētDzēstIr, ir pārbaudīta vērtība. ;)
DzēstRecepti var atrast tepat blogā, vecākos ierakstos.
http://pukuzirnis.blogspot.com/2012/07/vigriezu-sirups.html
Vāru šo ik pa pāris gadiem. Jo labi glabājas. Par cik maz viņu lietoju, tad uztaisītais daudzums man pietiek gadiem 2-3. Vēl pat tagad pagrabā viena aizķērusies no 2015. Labs, nekāda vaina. Šoreiz tik savārījās bez citronu sulas klāt. Piemirsās. Bet arī tāpat labs.
Šodien pat ēdu garšīgu desertu, savas skābās dārza zemenes pārlēju ar vīgriežu sīrupu, ļāvu drusku ievilkties un tad pārkaisa ar nedaudz kanēli un ņukā tik iekšā. Vēl var pielikt plombīra saldējumu klāt. Gards!
Tik jāpiebilst, ka atverot trauku gan, jāizlieto ātri. Glabājot ledusskapī nedēļas laikā.Pēc tam jau sāk bojāties.
DzēstNezinu, pēc kādas receptes, bet arī esmu degustējusi vīgriežu sīrupu. Gards, bet tiklīdz es sāku lūkoties vīgriežu senajās vietās, tās pārņēmuši suņuburkšķi un gārsas...
Dzēst