05/01/2017

Meitas klases radošā nodarbība eglīšu rotājumu gatavošanai.

 Svētku karstumā nesanāca atrādīt vienu projektu, ko organizējām ar meitas klasi.
Decembrī sapulcē tapa ideja par klases eglītes rotāšanu. Mans uzdevums bija sagatavot krāsainus makaronus.


 Piecas pakas makaronu, 7 flakoni krāsas, pūtu un krāsoju divas nedēļas.



  Līdz beidzot bija gatavs materiāls. Varu pateikt - ķēpīgs darbiņš. Un laikietilpīgs. Bet skaists.


  Bet galarezultāts atsver visus pūliņus. Bērni radoši darbojās un darināja rotājumus savai klases eglītei.




  Iesākumā bija jārāda kā un kas darāms. Bet kad aizgāja azarts, bērnu fantāzijām nebija robežu. Divas mācību stundas palidoja nemanot. Bija grūti beigt, un nolikt visu malā.




 Gala rezultātā bija radoši pavadīts laiks. Eglīte tika pie skaistiem bērnu darinātiem rotājumiem. Un priecīgs noskaņojums gaidīt Ziemassvētku brīvdienas. Vēl dažas bildes iekš ventspils.lv portāla.

P.S.
Krāsoju, precīzāk būtu teikt - pūtu, ar šīm Dupla-Color krāsām. Pirku saimniecības preču veikalā, kur pārdodas visādas krāsas, lakas, tonētāji un šķaidītāji. 


 Makaronus pūtu dažādos veidos. Bantītes un gliemežvākusnopūtu vienu pusi, tad katru atsevišķi apgrozot ar pirkstiem otrādi, pūtu atkal. Ķēpīgs un laikietilpīgs darbs. Trubiņas appūtu ar krāsu, tad papīru aiz stūriem paceļot, paveļot pūtu nākamos sānus. Beigās krāsas spilgtībai papīrā, viņas viļājot aiz papīra stūriem cilājot, pūtu vēl papildus pāri. Brīžam pat pa trīs reizēm pārpūtu pāri krāsu, lai būtu spilgti un koši. 5 pakas makaronu pūtu 2 nedēļas. Uz balkona. Kad uznāca mīnusi, krāsa nežuva. Nācās tik apžāvēt un nest iekšā. Bet krāsa ir ar ļoti spēcīgu aromātu, tāpēc neiesaku, to telpās darīt.

3 komentāri:

  1. Neticami! Ar ko tu tik košus un spilgtus dabūji? Neturi sveci zem pūra! :)

    AtbildētDzēst
  2. Es atradu, ka ar krāsas flakoniem, bet kas tā par krāsu? Un kā tu krāsoji? Grozīji procesā? Mēģināji radziņos iepūst arī iekšā? Rezultāts tiešām ir lielisks, sevišķi tādai klases situācijai, kur visiem vajag, ar ko darboties.

    AtbildētDzēst
  3. Diāna, papildināju rakstu ;)Cerams atbildēju uz jautājumiem. :D

    AtbildētDzēst