29 novembris 2016

Pirmā advente.

  Novembris noritēja Ziemassvētku dekoru gatavošanas darbos.
Ar draudzenes vācām dabas materiālus, kaltējām, žāvējām, krāsojām un līmējām.





 Iesākumā bija doma tik sev katrai uztaisīt uz svētkiem. Bet kad apkārtējie padzird, ka gatavojam. Plus vēl pašām āķis lūpā no radošuma, tapa vēl vainagi.


 Draudzenes veikums.


 Šis mans. Šogad sagribējās zaļu ar dzeltenām svecēm.



 Šis aizceļoja meitas klases audzinātājai. Tagad rotā viņas klasi.


 Pa vidam vēl izprovēju dažus mazus dekorus. Ģipsī egļu un priežu čiekuri. Nu gluži kā mazas eglītes.


 Bet pirmā advente mūsu ģimenē jau kā ktradīcija - piparkūku cepšana. Mana gadiem pārbaudīta mīklu recepte - šokolādes + medus piparkūkas.

Vajag:
- 1 glāze medus
- 200 gr šokolādes. No šokolādes krāsas atkarīgs cik tumša būs mīkla.
- 2 olas
- 1 tk cepamais pulveris
- apm. 20 gr piparkūku mīklai domāts garšvielu maisījums.
- milti (ap 300 - 400 gr).

 Katlā liekam medu un salauzītu šokolādi, karsējam līdz viss izkusis, un sajaucies viendabīgā masā.
 Masai beram klāt garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un izmaisam.
 Pievienojam divas sakultas olas, un iemaisam.
 Un tad maisam miltus iekšā, līdz sāk atlipt no malām un veidoties mīkla.
 Nedrīkst pārāk daudz miltus iemīcīt, lai nav pārāk cieta. Jābūt mīkstai, nedaudz plūstošai, bet ne lipīgai.
 Liekam pārtikas plēvē, un ieliekam ledusskapī atpūsties. Līdz pat diennaktij. Es jau pēc 3 stundām ņēmu ārā un sāku cept.



 Šogad ne tikai klasiskās piparkūkas, bet arī piparkūku groziņi. Kuros iepildīju ķirbja - kokosa krēmu vai balto šokolādi. Mmm ņammmī. Gardi.


 Vai orādi - ķirbja - kokosa krēms ar piparkūku gabaliņiem. Šodien pat tapa klāt vaniļas mērce. Dievīgs saldais ēdiens.
Priecīgu un svētīgu visiem šo Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru