23/09/2014

Pētersīļu pastas un kaltēti tomāti.

  Šogad mega daudz saauga pētersīļi, divas lielas dobes un vēl uz balkona kaste.
Žēl atstāt nebūtībā. Tāpēc izdomāju dažas receptes.
Daļu lapas sasmalcināju un tāpat sasaldēju, bet lielāko daudzumu samalu. 


 Kad viss samalts, ņemu daļu un blenderēju, gatavojot dažādas variācijas.


 Pirmā: Pētersīļu pasta + ķiploks + sāls + eļļa.
Visu sablenderē. Eļļu leju klāt tik, lai viss būtu mitrs un labi blenderētos putrā. Sāls + ķiploki pēc garšas. Man diezgan stiprs.


 Otra recepte: Pētersīļu pasta + sāls + sinepju melnās sēklas + sinepju pulveris + kurkuma + eļļa.
Visu sablenderē kārtīgā pastā.


 Pārējos pētersīļus maltos sabāzu saldētavā. Citām pastas variācijām, zupām, mērcēm, gaļai, uzkodām utt. Visai ziemai pietiks, un vēl pāri paliks.


 Šogad man nav paveicies ar tomātu šķirnēm. Vieni tomāti, kas man aug, ir pārāk sausi, pat atgādina papriku, jo tukši vidi. Bet atklāju vienu lietu. Ideāli der kaltētiem tomātiem. Kaltēju praktiski visus, un lieku burciņās. Pāri eļļu pārleju un gatavs.


 Jau vairākas burciņas stāv ziemai.


 Ideāli pie dažādiem salātiem, pat zupām. Un kad ir izkaltēti, teikšu, pat ļoti garšīgi tāpat. Patreiz man kaltētie tomātiņi ir kā končas, košļāju un sūkāju kā ledenes.

3 komentāri:

  1. Ļoti, ļoti labs! Bija jau aizmirsies par tādu pesto. Tevis iedvesmota tikko pagatavoju to ar sāli, ķiplokiem un eļļu. Es izmantoju olīveļļu. Vispār orģinālā šitam liek klāt riekstus, bet man kaut kā nepatīk, tad liekas pārāk trekns. Pirms pāris gadiem izmēģināju pesto ar baziliku. Arī forši, tikai ilgi ledusskapī nevar glabāt, bojājas. Bet saldētavā varētu derēt, atkausē pēc vajadzības.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šis nav pesto. Es vienā no agrākiem rakstiem rakstīju, ka gatavoju ko līdzīgu pesto. Bet šis nebija domāts kā pesto. Bet kā parasta pētersīļu pasta. Man bija tik daudz, ka bija žēl atstāt nebūtībā. Saldētavā ar tik daudz nesabāzīsi. Un tāpēc izdomāju samalt, lai mazāk aizņem vietas. Un pēc tam no samaltās pastas veidoju dažādus atvasinājumus. Lai ir gatava pasta, ko pievenot ēdieniem - zupām, mērcēm utt.

      Dzēst
  2. Mmm! Taisni manaa gaumee!

    AtbildētDzēst