11/06/2014

Ķiploku ziedu pasta.

  Tā netīšām šodien dārzā ieraudzīju, ka ķiplokiem jau ziedi veidojas. Un tāda stadija, lai grieztu un pagatavotu ķiploku ziedu pastu. Jāgriež tādi zaļi, maigi, mīksti, kam gali vēl nedzeltē.


 Visus sagrieztos ziedus noskalojam un samaļam gaļas mašīnā.


 Tad masai pievieno labi daudz eļļas, sāli, cukuru.


 Un visu sablenderējam kārtīgā masā.


 Pastu saliek burciņās, un uzglabā ledusskapī.
Ļoti garda ķiploku pasta, ko var lietot pie gaļas ēdieniem, uz mazītēm, vai tāpat apēst kādu karoti veselībai. Protams, ja pie dūšas iet stiprs, ass ķiploks.


5 komentāri:

  1. Ļoti interesanta ideja par to ķiploku pastu, pirmo reizi ko tādu redzu. Un apskaužu Tevi par siltumnīcu, izskatās fantastiski, es šogad jau otro gadu bez siltumnīcas, un tomāti un arbūzi ir pakļauti ne tikai stihijām, bet arī kaķa saimniekošanai un bedrīšu kasīšanai. Tev ir brīnišķīgs un ļoti sakopts dārzs!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies Diāna. Vārdi kā balzams dvēselei. :)
      Es dārzā atpūšos, smeļos enerģiju, ārstējos. Citi ar grābeklīti var japāņu smiltis bīdīt un akmeņus krāmēt. Bet es savu iņ-jaņ sakārtoju savā dārzā. Es varu brīžam nosēdēt 10 minūtes neko nedarot, neko nedomājot, tik skatīties uz savu smago padarīto darbu. un man atkal ir spēks celties tālāk. :)

      Dzēst
  2. Liels paldies par ķiploku pastas recepti, vakar izmēģināju un visa ģimene bijām sajūsmā, ļoti ļoti garšoja!!! Uz maizītes pie jauno biešu lapu zupiņas garšoja tik ideāli, ka noēdām puskukuli vairāk nekā parasti:) Jau iedomājos, kad ķiploku ziedi būs pārauguši, tad pamatmasai varēs izmantot gan spinātus, gan lociņus, gan baziliku un garšai pievienot īsto ķiploku.
    P.S. Savu mazo meitiņu (8 mēneši) arī nosaucu par Madaru, superīgs, latvisks un darbīgs vārds!
    Lai jauka vasara!!!

    AtbildētDzēst
  3. Cik likt cukuru un sàli un elu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Viss uz izjūtu. Eļļu tik daudz lai veidojas pasta. Cukuru sāli pēc garšas, kādu gribas.

      Dzēst