04/04/2014

Striķu soma. Mana pirmā.

 Divu veidu striķi - lina saimniecības striķis, un tā saucamā "ballīšu" saite. Atradu netā interesantu shēmu - dubultā tamborēšana. Un saliekot abus striķus kopā, tamborēju rakstu. Ballīšsaite ir kādreiz atrasts izskalots gabals pie Miķeļtorņa posteņa jūras malā. Ilgi mētājās, te mammas bēniņos, te pagrabā, te dzīvoklī, bet zināju, ka kādreiz noderēs, jo necēlās roka izmest. Tagad kausējot kopā galus atradu pielietojumu tamborēšanā.


 Gatavs raksts izskatās šādi: Labā puse.


 Kreisā puse.


 Un kāpēc tādu tamborēju? Šeit mana vecā soma. Kādreiz humītī pa lēto pirkta. Bet tagad ikdienā lietojot jau jūk ārā. Materiāls - tamborēts no kaut kādiem mistiskiem striķiem, kas tagad birst un plīst pa gabaliem. Un man ienāca prātā veco somu nomainīt pret jaunu. Pārmontējot tik somas rokturus. Tie gan labi un smuki.


 Tātad, no vecās somas rokturi, jauna odere, striķu tamborējumu kule.


 Un soma gatava.



 Tik pat liela gandrīs kā vecā. Ikdienas steigam tik vieta makam, mobilam, salvetēm un maisiņam.




Man iepatikās tamborēt ar striķiem. Jā, pirkstus un rokas pamatīgi gurdina. Spēku kārtīgu vajag. Bet patīk rezultāts. Zinu, ka pie šīs vienīgās neapstāšos.

Dubultais tamborraksts:











 

Pēc attēlu meklēšanas googlē, atradu vietni, kur ticis publicēts - šeit.

5 komentāri:

  1. Ļoti superīga soma. Un nemaz nesapratu, kā to taisa :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ko tur nesaprast - tik ņem striķi un tamborē :D

      Dzēst
  2. Super, man ļoti patīk :) Arī man patīk tamborēt (lai gan ar striķiem neēsmu vēl mēģinājusi), bet ar oderītes uzšūšanu man gan ir problēmas, īpaši ar rāvējslēdzējiem, bet nu... viss ar laiku. Tava oderīte 1. somiņai ON FIRE :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies. :)
      Es šeit pa vienkāršo, bez papildus kabatām un tādām fīčām. Šī man tāda ikdienā skrienamā somiņa :)

      Dzēst
  3. PALDIES par fotoaprakstu!!! tas tiesham ljoti palidzeja! biju redzejusi pirms tam shada veida tamboreshanu,bet nekad nevareeju saprast! uzreiz panemu 2 dzijas kraasas un saaku meginaat! un-juhuuuu-man sanaak!!! nu tagad taps skaistas mazas sominjas manam meitinam!!! velreiz PALDIES!!!

    AtbildētDzēst