Pavasaris (vai tomēr jau vasara?), viss zaļš. Un arī suši pārtop zaļi.
Sastāvā:
- suši lapas
- rīsi
- gurķis, avokado, lasis
- zaļumi - nātres dominējoši, mārpuķītes lapas, upeņu lapas, savvaļas ķiploka laksti
Taisa suši, un labi daudz ietin klāt arī zaļos salātus
Papildus:
- sojas mērces
- vasabi
- ingveru šķēlīšu vietā - zaļie salāti (nātre dominējoši, mārpuķīšu lapas, upeņu lapas, maurloki, dilles, savvaļas ķiploka laksti. Viss pagatavots ar mērci sāls+ cukurs+ citronskābe+ eļļa. Nedaudz vēl klāt Worcester mērces, lai panāktu marinētu saldskābu garšu.
Iedeāls suši latviskā gaumē. Nu vismaz manā. Labu apetīti!
Es kā reiz šorīt iedomājos,ka ilgi nav suši taisīts:)Tagad zinu,ka noteikti izmēģināšu arī Tavu versiju ar visiem tiem zaļumiem!
AtbildētDzēstAtvaino par tādu jautājumu, bet vai tās nātres ēdot nemaz vairs nedzeļ?:) Varbūt Tu pat tās lasi bez cimdiem? Vienā raidījumā rādīja, ka ir cilvēki kuriem nātres nedzeļot, svarīgi kā sevi noskaņojot, bet mani gan sadzeļ vienmēr.
AtbildētDzēstoi kā nātres mani dzeļ,. bet kaut kā esmu iemanījusies arī bez cimdiem lasīt, tā ka nesadzeļ. bet ja sadzeļ, paciešos pāris sekundes neaiztikt vainīgo vietu un viss. pēc kāda laika jau aizmirsusi kur bija iedzlets. bet salātos gatavotās nātres es applaucēju ar karstu ūdeni. tad tās ir maigākas un nedzeļ viars. viegli sagriezt. :)
Dzēst