22 septembris 2011

Āboli

 Jau nedēļu mizoju un kaltēju ābolus.

Āboli.
Ābolu mizu tēja ir ļoti garda, papildina citu tēju garšu buķeti. Palīdz pie paaugstinātas temperatūras. Kopā ar medu un citronu labi palīdz it visās slimībās ar augstu temperatūru.Tāpat ļoti noderīgs pret iesnām un cita veida saaukstēšanos.
Lietošana.
Lietoju kompleksajās tējās kopā ar citiem augļiem vai augiem, aplejot ar verdošu ūdeni, nostādina un ļauj ievilkties 30 min. Dzer siltu trīs reizes dienā.
Drogu uzglabāšanas ilgums.
2 gadi.
Avots.
Grāmata - D.Švīkule "Veselīgākās zāļu tējas", izdevējs "Liepājas GTU", 1991.g.

Žāvēju un kaltēju gan samizotos ābolus, gan to mizas. Ābolus lietojam kā našķi ziemā, bet mizas izmantoju kompleksajās tējās pie saaukstēšanās slimībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru