26/07/2011

Auzu skaras

 Nu tā, liels darbs atkal padarīts. Divas dienas biju pa pļavām lasīt tējas, ka mana kaltējamā istaba atkal pilna. Ielasīju 11 jaunas tējas. Tās nu tagad divu dienu garumā jāapraksta :)))
Sākšu ar auzu skarām.
Tās lasu no kāda lauksaimnieka pļavas, kur pagājušā gadā bija auzas, bet šogad iesēta cita kultūra. Nu tad tie pabirušie graudi saauguši starpā - tiek arī buntītē aplasīti. I viņam labums, i man labums :D
Tik skatos, ka drusku esmu ar ielasīšanu nokavējusi. Jo parasti cenšos ielasīt tādas skaras, kas vēl diezgan zaļas, un grauds vēl balta piensula. Tāda man vairāk iet pie dūšas.


Auzu skaras.
Auzu lakstiem ir daudzveidīga iedarbība uz cilvēka organisma. Lakstu preperāti tonizē, stabilizē un spēcina organismu, rosina ēstgribu, pazemina cukura līmeni asinīs, palīdz mazināt atkarībau no nikotīna. Vēl lieto sirdsklauvju, stenokardijas, sirds ritma traucējumu novēršanai, bezmiega, neirožu mazināšanai, fiziskas un garīgas pārpūles gadījumos.
Lietošana.
Uzlējums. 3 ēdamk. drogu, 2 gl. verdošs ūdens. Nostādina 2 stundas. Lieto pa pus gl. 4 reizes dienā. 
Vai lieto dažādu komplekso tēju maisījumos.
Brīdinājums.
Auzu graudi satur olbaltumvielu avenīnu, kas var radīt problēmas celiakijas slimniekiem.
Drogu uzglabāšanas ilgums.
2 gadi.
Avots.
Grāmata - H.Rubine, V.Eniņa "Ārstniecības augi", izdevniecība Zvaigzne ABC, 2004.g.

Es auzas šādi sakarinu buntēs. Tad kad izkaltuši, tad ar roku nobraucinu nost skaras. Un tās tad arī lietoju tējās. Lietoju organismu spēcinošās tējās, pēc slimošanām, lai atgūtu spēkus un veselību. Kā arī pie fiziskas un garīgas pārpūles. Un vēl mazajiem kompleksajās tējās ikdienā enerģijas atjaunošanai.

2 komentāri: