Tiku pie kaudzīti upeņu. Lielākā daļa aizgāja sakaltējot, topošai augļu tējai. Bet vienu porciju izmēģināju ievārījumā.
Ideja salikt kopā ar kanēli bija no blogballes. Kur sacepu svaigu upeņu un kanēļu bulciņas. Patikās tā kombinācija, tāpēc tapa ievārījums, kas beigās sanāca kā želeja.
Katlā iekšā upenes, tikai pavisam nedaudz ūdeni klāt, gandrīz paka cukurs. Savārīju zaptē. Tad to visu izberzu caur sietu. Katlā atpakaļ, un klāt ēdamkarote smalka kanēļa pulvera. Uzvārīju kārtīgi, salēju pa burciņām. Un uz mutes liku izkarsēties zem dvielīša. Gatvs.
Dievīga želeja, kas ziemas vakaros varēs sasildīt. :)
Paldies par blogu. :) Bieži ieskatos un ļoti patīk.
AtbildētDzēstUn kā jūs kaltējat tās upenes?
Santa
paldies par labajiem vārdiem :)
Dzēstkaltēju es uz pannas uz cepampapīru un cepeškrāsnī uz vidēji 40 - 50 grādiem ar ventilatoru. diennakti man kaltējās, līdz bija jau kaut cik izžuvuši. te jau kaut kur uz atpakaļ pie kaltējumiem jau esmu rādījusi/