28/11/2011

Cepam picas - savādāku.

  Cepam picu savādāku.


Un tātad mīkla:
- 1 kg milti
- 200 gr sviests
- 30 gr raugs
- pus litrs piens
- 15 gr sāls (1 tjk)
- 30 gr cukurs (3 tjk)
- nedaudz eļļas

Uzkarsē pienu līdz 30 grādiem, uzlej virsū raugam. Ik pa laikam apmaisot, ļauj tam izšķīst. Katlā izkausē sviestu.
Bļodā iesijā miltus, pieber sāli un cukuru, un izmaisa. Izveido bedri un ielej kausēto sviestu, nedaudz eļļas un pienu ar izšķīdināto raugu. Un iemīca kārtīgi mīklu. Es mīcīju minūtes 5 - 7. Tad ieliek bļodā, pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt 20 - 30 minūtes. Mīkla gatava.
Man uzrūga tik smuki, ka nebeidzu priecāties. Sanāca tik daudz, ka vēl divām cepšanas reizēm stāv tagad saldētavā.

Ideju redzēju plašajā tīmeklī vienā foto. Tik neatceros vairs kur, un iespiedās prātā, ka derētu pamēģināt.
Darījos tā-
Izrullēju mīklu, ne pārāk plānu. Ar cepamo apli nospiedu vajadzīgo riņķi. Vēl ar nazi piegriezu līdz galam.


Tad apli parullēju vēl lielāku un klāju apaļajā cepamformā. Iegriezu četras svītras vidū.
Krāmēju gar malām visu paredzēto picai: sagrieztu sīki marinētu un svaigu gurķi, desu, tomātu, papriku, krabju nūjiņas, kukurūzu (īsāk sakot, visu ko sirds kāro). Un pāri vēl pārliku sagrieztu sieru sajauktu ar majonēzi.


Un vidū sagriezto mīklu strēmeles pastiepu nedaudz un liku pāri picas masai.
Un izveidojās man tāda smuka saulīte.


Krāsnī iekšā uz 170 - 180 grādiem, un cepu gatavu.


Mmm, vai nav feina?
Atliek tik sagriezt šķēlēs un baudīt. Kad padziest. Ļoti ērti gabaliņu ņemt rokā un ēst.


Un ja reiz gastranomiskās izvirtības, tad tapa arī saldā pica.
Kivi, ābols un apelsīns. No saldētavas jāņogas, upenes, mellenes un zemenes.
Pāri dažas karotes medus, sakults saldais krējums ar cukuru, un cukura pērlītes (vairāk maziem pa prieku).
Un gardā, saldā pica gatava.


12 comments:

  1. Tieši tāpēc, ka es parasti tecinu siekalu:) tieši tāpēc es nesekoju ēst gatavot garšīgi blogiem.., jo tad man ĻOOOOOTI gribas visu apēst.. kaut ko taisīt.. utt utt.:) ļoti vizuāli skaista pica.. tā locīt salocīt doma...!

    AtbildētDzēst
  2. Wow - Tava pica izskatās tik super garda, ka ja vien nebūtu tik vēls ietu uz veikalu pēc trūkstošajām sastāvdaļām. Mm.. šo man noteikti gribas izmēģināt ;)

    AtbildētDzēst
  3. Jauki,novēlam ne vienu reizi vien nokļūt prese slejās!:)
    Un tik interesanti izveidota pica, nu super!:)

    AtbildētDzēst
  4. Tiešām izskatās jauki/gardi tāda vainagveida pica!
    Nebiju iedomājusies, ka to mīklu var saldēt?! Kāda tā kļūst pēc atlaidināšanas?

    AtbildētDzēst
  5. apsveicu ar publikaaciju!

    AtbildētDzēst
  6. paldies par komentiem :)
    pica tiešām garda :)
    sasaldēt rauga mīklu man ieteica māsa, kā jau zinošs konditors domāju ka nekļūdās tādā ieteikumā. pateica ka tikai atsaldējot, otrreiz uzrūdzinot nebūs vairs tik pufīga. bet picas mīklai arī tas nav tik būtiski.
    un publikācijā tiku starp pretendentiem uz balvu. tik diemžēl nevinnēju. :)

    AtbildētDzēst
  7. Ļoti patika vainagpica!Šim laikam piestāv un praktiski!Panākumus publicitātei!

    AtbildētDzēst
  8. Arī no Zaubes mežiņa sveicieni ar publikāciju, gardumiem un gastronomiskajiem eksperimientiem!
    Lai čaklas arī pārējās dienas!

    AtbildētDzēst
  9. paldies, paldies Laine :)))

    AtbildētDzēst
  10. Saulīšpica izskatās šausmīgi garšīgi!! Siekalas pat mutē saskrēja!

    AtbildētDzēst
  11. arī sanāca ļoti bieza un sulīga :)

    AtbildētDzēst