07/07/2011

Vīgrieze

 Šo augu gan ievācu nu dikti daudz. Ceru ka pietiks gan tējām, gan spilveniem. Jo šo augu reibinoši saldeni rūgtā smarža ir ļoti labs papildinājums spilvenu kopējam aromātam.


Vīgrieze.
Vīgriezēm piemīt pretiekaisuma, urīndzenoša, savelkoša, sviedrējoša, pretreimatiska, nomierinoša iedarbība. Tās uzlabo gremošanu un vielmaiņu, stabilizē organismu stresa situācijās.
Ziedu, lapu un lakstu uzlējumu lieto nieru un urīnpūšļa slimību, tūskas, reimatisma, podagras un saaukstēšanās ārstēšanai, kā nomierinošu līdzekli un pret bezmiegu. Ārīgi vīgriezes uzlējumu iesaka ādas iekaisuma dziedēšanai un galvas mazgāšanai, lai uzlabotu matu veselību. Svaigu ziedu, lapu un lakstu apliekamos izmanto celulīta, locītavu sāpju arstēšanai, reimatisko un podagras radīto sāpju mazināšanai.
Lietošana.
Uzlējums. 1 tjk. drogas aplej ar 1 gl. verdoša ūdens. Nostādina 4 stundas. Nokāš. Lieto pa 1/4 gl. 4 reizes dienā pēc ēšanas. 
Vai lieto dažādu komplekso tēju maisījumos.
Brīdinājums.
Vīgriezes nav ieteicamas cilvēkiem, kas nevar lietot zāles, kuras sastāvā ir salicilskābe vai tās atvasinājumi.
Drogu uzglabāšanas ilgums.
1 gads.
Avots.
Grāmata - H.Rubine, V.Eniņa "Ārstniecības augi", izdevniecība Zvaigzne ABC, 2004.g.

Šo tēju lietoju pie stresiem, un miega traucējumiem. Dažreiz tīru vai kopā kompleksajās tējās ar balderiāna sakni un madaru. Visas kopā ir vēl spēcīgākas.

1 komentārs:

  1. Vīgriežu tēja:))) Man ļoti patīk kā tā smaržo! :)))

    AtbildētDzēst