05/05/2011

Tamborēta mēness soma ar ziediem

 Nu tad atkal kārtējais mēneša gara darbs ir pabeigts. Ilgi sēdēju pie savas somas, un te nu beidzot saņēmos un pabeidzu līdz galam. Mana mēness soma ar ziediem gatava. Tā es viņu saucu dēļ tā dilstošā (vai varbūt augošā) mēness formas. :)))
Par piemēru ņēmu šos paraugus.


Gribēju lai viss būtu kā nākas, un soma tiešām kalpotu labi, tāpēc darbi vilkās lēni un pamazam.
Ilgu laiku aizņēma somas pamata uztamborēšana. Izārdīju laikam reizes 5 ārā, līdz apmierināja tamborējums un izmēri. Tad pa vidu protams patraucēja visādi citādi darbiņi. Bet pāris dienas atpakaļ saņēmos, un pabeidzu līdz galam.


Sašuju abas satamborētās puses kopā. Nopirku kārtīgu stingru lenti, un ielaidu iekšpusē, lai satur adījumu un nestaipītos. Piemeklēju pelēku audumu oderei, un uztapināju arī to.

Ar iekšējo kabatu papildus. Kā nu mācēju, tā nu šuju. :)


Pa vidu, pamazam pa vakariem, tapināju puķes. Ilgi nezināju kādas. Un tad nonācu galarezultātā pie kārtīgām trīs slāņu tamborētām puķēm.


Rokturi nācās tamborēt no citas krāsas dzijas. Gaiši pelēkā bij beigusies. Un nekur veikalos neatradu tieši tādu toni, jo šie kamoļi tika atvesti no Brēmenes. To pašu lentu, ko ielaidu somā, ietamborēju arī rokturī, lai neļauj arī tai staipīties. Un pareizi arī izdomāju (pat brīnos, kur man tāda ideja rādas :D). Šodien jau biju izgājusi ielās ar jauno somu, un sapratu - tas bija pareizs lēmums. Lenta ļoti labi satur somu. Rokturi tamborēju šoreiz garu. Jo man vaig lai ir kā pastnieksoma, pāri plecam. Ērti un nekristu nost ikdienas solī.


Un tad protams puķes, puķes, puķes. Tamborēju vienu pēc otras. Šuju klāt, un visu laiku likās pa maz, pa maz, pa maz. Pat bildes sūtīju draudzenei, lai ievērtē un dotu komentu, ko un cik vēl.


Un tad šorīt vēl pēdējie akcenti. Sašuju pēdējās puķes. Pat izdomāju, ka vajag savu zīmodziņu darinājumam. Izšuju uz parasto audumu savu vārdu, un iešuju iekšā pie oderītes.


Un te nu ir mana mēness soma visā krāšņumā. Attiecīgi pievilku savus pelēkos zābaciņus (tik pelēko ādas kurtku neuzvilku, jo tā ir daudz pa plānu šīm aukstajām dienām). Klāt vēl tamborētais gredzentiņš. Un aidā ikdienā :D

11 comments:

  1. Skaisti! un kā nevienam! Man patīk pelēkā gamma, lai arī puķēs :)

    AtbildētDzēst
  2. nākošo jau plānoju vasarīgi košu
    uztapināt :)
    un kaut kā tas ikdienas ietērps takš jāpadara interesantāks, kamēr ar tiem maziem man jāstiberējas. un nevaru atļauties spicenītes, kleitiņas vai vēl ko citu cakīgu :D

    AtbildētDzēst
  3. Madara, varbūt Tavi centieni arī rezultēsies ar kādām 30 somām vasaras beigās, kā man sanāca pagājušajā gadā :D. Sākumā sev, tad draudzenei, tad draudzenes draudzenei, tad vēl sev savādāku.... ... ... :))))

    AtbildētDzēst
  4. ieskrēju pie draudzenes bankā lai nobildē kādu bildi dabā ar somu, un tā uzreiz ienesa parādīt pārējiem. visi bija sajūsmā :D
    man jau bail pat padomāt, ja kāds prasīs ar. tas ir darbs riktīgi ilgs pie somas. un kā tad apvienot at tēju vākšanu un visu to? ārprāc, kā to visu uzspēt :D

    AtbildētDzēst
  5. Prasīs, prasīs, lai uztaisi:) Šitāds daiļums un oriģinalitāte! Man arī pašai tieši tie pelēkie toņi tīri labi patīk!

    30 somas, Aija??? Nu gan tu esi čakla:):)

    AtbildētDzēst
  6. !!! Tu tomēr to izdarīji!!! Es gan vēl joprojām nekā, jo man tajās somās tā furnitūra un ādas detaļas ļoti patīk, bet līdz tādai meistarībai vēl nevelku :(, tāpēc gaidu savu tamborsomas mūzu :))), varbūt kādreiz atnāk ar'...

    AtbildētDzēst
  7. Sarkanā Biete, ai nu bija uznācis tāds aptrakums! Manā blogā somu un cimdu galerijā var aplūkot! :) bet tā jau vēsture!

    AtbildētDzēst
  8. es nākošo arī centīšos rokturus īsos ar ādu dabūt gatavu. tik nezinu kā sanāks, bet ideja ir :)
    tagad galvenais atrast laiku :D

    AtbildētDzēst
  9. Inese, un gan jau mūz atnāks. galvenais iesākt :D

    AtbildētDzēst
  10. Akurātglauna soma!!!!! Es gan šādas biju iedomājusies diezgan miniatūras, bet Tev liela sanāca feina!
    A par mūzām, Tev taisnība, Madara :D, tik jāsāk. Man sasākti parasti pāri 5 darbiņi un tad tik jāgaiņā prom citas Mūzas, lai neiesākt vēl 5 jaunus darbiņus :D
    Svēti ticu, ka nav nekādas vainas ja iesākts darbiņš nostāv kādu mēnesi (citi pat ilgāk), jo visam savs laiks un vērtība, pat ja gala rezultātā top kas cits, tad skaidrs kā nakts - ka šis bija neatņemams posms Lielajai radīšanai.
    Haha - poņeslo... aizrunājos.

    AtbildētDzēst
  11. jā piekrītu pa visiem 100 :D
    man parasti kāds viens lielais darbs iesākts, un tad pāris mazo. Un tad skatās pēc iespējām un iedvesmas, vai jaunām idejām galvā, kas pēkšņi ieskrien, tiek pielikts un turpināts. Un tad gala rezultāts vēl jo saldāks kad dabū beidzot gatavu :)))

    AtbildētDzēst