19 marts 2011

Kēksiņi ar avenēm

 Saskatījos Laines blogā par kārdinošiem kēksiņiem, un atcerējos - es takš savus neesmu cepusi jau gandrīz mēnesi.
Tad nu parādīšu savu top recepti.;)


Sastāvdaļas:
- 1 glāze skābs krējums
- 100 gr sviests
- 1 ola
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 glāze cukus
- 2 glāzes kviešu milti
- saldētas avenes (vai kādas citas ogas pēc izvēles, esmu pat likusi svaigu sagrieztu ābolu gabaliņus, riekstus sasmalcinātus un rozīnes)

Samīcu olu, mīkstu sviestu ar krējumu. Es visu mīcu ar koka stampu. Tad pieberu cukuru, un cepamo pulveri, kārtīgi izmaisu (izmīcu).



Tad beru klāt miltus, un mīcu stingru, bet staipīgu mīklu. Lieku ar karoti papīra kēksu trauciņos. Vidiņā iespiežu sasaldētu aveni. (Šeit var katrs improvizēt). Esmu likusi svaigu ābolu gabaliņus, žāvētu plūmi, pat marmelādi.



Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu karstumā, apmēram 15 - 20 minūtes, zeltaini brūnus. Pārkaisu ar pūdercukuru.
Par cik man šoreiz mājās tik bija pus glāze skāba krējuma, tad attiecīgi visas sastāvdaāls ņēmu mazāk. Sanāca man 10 gardi un sulīgi kēksiņi.
Lai labi garšo ;)

4 komentāri:

  1. Vēl ne reizi neesmu cepusi kēksiņus, liekas makten pinķerīgi... reiz pamēģināšu, jo skatos, ka visiem sanāk un veidojas pat katram sava favorītu recepte!

    AtbildētDzēst
  2. es ar kādreiz necepu, jo domāju tāpat - piņķerīga padarīšana. bet tā nav. īstenībā vienkārši un ātri. nu vismaz man ar savu recepti :) droši iesaku kādreiz izmēģināt :)

    AtbildētDzēst
  3. Pamēģināju, sanāca interesanti, bet manai garšas izjūtai mazliet par treknu.

    AtbildētDzēst
  4. iespējams, oriģinālajā receptē bija sviests aizstāts ar margarīnu.
    bet man šie tīk ļoti.

    AtbildētDzēst