01/08/2024

Otrā diena ceļā, pieturas punkts Gdaņska

Ceļojums turpinās. Otrā diena. Izbraucām cauri Augustovai. Skaista pilsēta. Iesaku apmeklēt. Un devāmies tālāk. Līku loču, gar ezeriem, pa šaurām šosejām, cauri maziem miestiem, patērējot diezgan nervu šūniņas, kad alejas un ceļi tik šauri, un vēl pretīm fūre nāk, tad ir ko iespringt.  



Bet veiksmīgi norullējuši 358 km līdz nākamai apmešanās kempingu vietai Camper park Gdansk University of Technologi. Kempingā dušas 300 m attālumā garām tenisu kortiem un basketbolu laukumiem, teritorijā sausās tualetes, zāle pāraugusi, no iežogojuma 20 m attālumā ik piecminūti nobrauc vilcienu sastāvi garām, bet tā ir okey. Var dzīvot. Bet ne jau tusēt kempingā atbraucām.       Kad noparkojāmies kempingā, devāmies pilsētas apskatē. Un ko domājat? Izrādās no 27.jūliju līdz pat 18.augustam Gdaņskas vecpilsēta ir daļēji slēgta, atvēlēta tikai gājējiem, kurā norit ikgadējais svētā Dominika gadatirgus. Iekopēju saiti uz pasākuma programmu. Ja kāds domā doties šajā virzienā, tad iesaku apmeklēt. Izklaides, atrakcijas, koncerti, radošās darbnīcas gan lieliem, gan maziem. Un ielu rirdziņi. Te visu, ko cilvēks vien var izdomāt uzražot, uztaisīt, pagatavot, izgatavot, to arī pārdod. Un virtuve - poļu, uzbeku, ukraiņu, ķīniešu, turku, leišu, vācu .... tas tik mazumiņš, ko no visa redzēju. Nē, latviešu virtuvi neredzējām. Visas ielas pilnas tirdziņiem. Pilsēta dzīvo un elpo. Muzikanti spēlē un dzied. Kuģīši izvadā tūristus. Ielu mākslinieki glezno un zīmē. Visur kafejnīcas un bāri ar āra terasēm. Un uz to visu vēl var ar panorāmas riteni apskatīt no augšas.











   Tā staigājām, baudījām skaisto ostas pilsētu Gdaņsku. Te ir ko redzēt un baudīt. Bet tagad atpūta ar ātrvilcienu skaņām un pilsētas kņadām fonā. 
Turpinām ceļot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru