05/08/2024

Eizenaha. 6.dienas pieturvieta

    Izciemojušies Berlīnē, kabinājām kemperīti klāt auto, laižam tālām. Šoreiz mazo pieturvietu izvēlējāmies piestāt Eizenahas pilsētā. Vispirms ātra apmešanās Campingplaz Eisenach, jo nevaig mums vairs nakts piedzīvojumus. Esam sapratuši, ja paspēj līdz agrai pēcpusdienai iečekoties kempingā, tad uz vienu nakti toč atradīsies vieta, bez iepriekšējas rezervācijas. 


Uzēduši, padzēruši, slapjās drēbes un salijušos kempingkrēslus izlikuši žāvēties, braucām apskatīt Dragon gorge. No sākuma drusku grūtības saprast, kur tā taka ir un kur sākas. Īsti norādes nav. Ir tūristu karte. Bet tur vismaz kādas 4 atzīmētas. Ar vienu km trasi, ar 2 km, ar 3,5 un 5 km. Kura ir īstā nezinu. Varbūt visas. Provējām 3.5 garo dabas taku. Un ir. IR īstā. 


   Pūķa aiza ir 3 km gara, un šaurākā vieta esot tikai 68 cm. Tikām cauri. Neiesprūdām. Kolosāla vieta, kur mazs strautiņš izlauzies starp klintīm. Stāvas, aizas, kas apaugušas ar sūnām. Un vēsums, kas nāk no klintīm. Izrādās, rīta pusē šai apkaimē bija kārtīgs lietus, un aizā bija ļoti slapji. Ieteicams vismaz lietus mēteļus uzvilkt, jo visur pilēja ūdens. Bet varbūt tā arī ir ikdienā, ne tikai pēc lietiem. Bet ja ir gribēšanas daudz un dikti staigāt, tad te ir īstā vieta. Pilns ar takām, kas ved pa un ap klintīm. Strauji kāpumi augšā un lejā. Treniņš labs sanāk. 


Kad taka izstaigāta, devāmies tālāk uz Vartburgas pili. Ļoti iespaidīga pils, kas iekļauta UNESCO mantojuma sarakstā. Neskatoties uz to, ka svētdienas vakars un viss ir slēgts, ir iespējams pili apstaigāt un apskatīt no ārpuses un izstaigāt pagalmus.
 








Un protams ir jāizstaigā pati Eizenaha. Pilsēta ar senatnes šarmu. Skaista arhitektūra, skaistas ieliņas, tīra un sakopta. Pēc padzīvošanas Berlīnē, te pat baltās zeķēs varētu staigāt un nepaliktu netīras. 




Skaistā Johana Sebastiāna Baha dzimtā pilsēta ir apskatīta. Ja sanāk ceļot garām, iesaku iegriezties šeit. 

Turpinājums sekos. 

2 komentāri:

  1. Ar interesi sekoju jūsu braucienam tavos stāstos. Žēl par Berlīni, esmu redzējusi arī citādu, tīrības ziņā. Bet tas mūsdienu sindroms - pēc manis kāds savāks, un, diemžēl, ne uzreiz un uz ilgu laiku paliek nekopts. Patīkami bija vēlreiz ielūkoties Gdaņskā. Aizraujošs gājiens Eisenach Drachenschlucht (man jau tā vācu valoda tuvāka...).
    Gaidu turpinājumu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks ka seko līdzi un interesē. Cenšos atcerēties vācu valodu, ko savlaik mācījos skolā un studēju augstskolā. Daudz izlīdz dažādas aplikācijas.

      Dzēst