12/08/2024

Vēl viena galvaspilsēta - Varšava. Ceļā jau 13 dienas.

 Nu jau pamazam tuvojamies mājām. No Vroclavas atbraucām līdz Varšavai. Atradām foršu kempingu Cemping motel WOK, par foršu samaksu. Tagad šis ir visdārgākais kempings visā ceļojumā līdz šim kur esam apmetušies. 80 eiro mums visiem par vienu nakti. Kā attaisnojumu varētu minēt, ka atrodas 10 km no Varšavas centra un šeit dušas un labierīcības ir vislabākās, kādas bijušas līdz šim. 10 no 10 var dziedāt kā Musiqq. Šoreiz atbraucām bez starpgadījumiem. Viens vienīgs bānis. Un 350 km likās kā viens pūtiens. Bijām ātri galapunktā. Knapi pāri diviem. Lai pataupītu izdevumus, uztaisījām pusdienas kemperītī, un paēdām uz vietas. Šoreiz nekāda ēšana ārpus mājām. Un pilniem vēderiem devāmies iekarot kārtējo pilsētu. Nu labi, nekarosim. Bet apskatīt gan. Ir jau būts Polijas galvaspilsētā, bet tas bija labu laiku pirms pandēmijas. Un arī tas bija vēlu vakarā, un agri jau no rīta aizbraucām. Tagad varam atvēlēt vairāk laika apskatei. 



  Nedaudz debeskrāpju un pilsētas burzmu. Vai tikai mums tā liekas, bet kad bijām pirms gadiem 6 te, tad tik daud debesskrāpju nebija. Ja bija tad neredzējām. 



  Tad caur parku uz vecpilsētu prom. Domājām, ka svētdienas vakars, nekā jau diža nebūs. Bet te mēs maldījāmies. Atkal pilsēta kas dzīvāka par dzīvu. Visur pilns ļaužu. Tūristi plūst straumēm. Pa vidu vēl remontē ielas, iežogojumi minimalizē pārvietošanās iespējas. 



  Bet tas netraucē baudīt pilsētas kņadu. Smeļos iedvesmu no ielas mākslas un tirdziņos nopērkamām lietām. 




  Baudām muzikantu spēlēšanu un dziedāšanu. Un ne tikai lieli, bet arī bērni muzicē. Deju grupa skaisti nodejoja. Un lāči. Kā man viņi patīk. Amizanti viņi. Mīmi arī gandrīz uz katru stūri.




  Un tā aizklīdām līdz pat Multimediju strūklaku parkam. Arī šeit būts un redzēts krāšņais šovs. Šoreiz negaidām tumsas iestāšanos, lai vēlreiz redzētu. Bet lēnam, baudot tūristu kņadu, arhitektūru un pilsētas vēsturi,  muzikantu spēles un mākslinieku darbus, virzījāmies uz mašīnas pusi, lai dotos uz kempīti atpūtā. 


 
  Un vispār ceļojam četri. Bet bildēs pārsvarā tikai es ar vīru. Tad vismaz viena ir, kur mēs visi četri. 😅
Vēl turpinājums sekos. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru