16/02/2024

Rīgas apskate Nr.1

 Dzīve rit, un bērni aug. Manas meitas plāns- startēt uz Rīgas Dizaina mākslas vidusskolu. Iet sagatavošanās kursi, kurus jāapmeklē katru otro sestdienu Rīgā. Esmu privātais šoferis. Kamēr meita mācās, manā rīcībā 6 brīvstundas. Rīgā. Vienai. Ko sadarīt? Pirmajā rudens posma ciklā bija radu, draugu apciemošana, un topā visādi interesanti veikaliņi. Lavandas, Rudra, Abakhan, Otrā elpa...  Bet cik tā staigāsi. 

Šajā pavasara posmā nāca ideja no draudzenes - muzeji un apskates objekti. 

Sacīts darīts. Ceļojam jau trijatā. Un pirmās 6 brīvstundas Rīgā tika izlietotas šādā lietderības koeficientā!!!

1. Latvijas Nacionālais dabas muzejs.

Nav būts. Izstaigājām visus stāvus. Daudz ko skatīt, daudz ko redzēt. Ne tikai skolēniem mācību ietvarā ir ko mācīties, bet arī mums ir kas jauns uzzināms.


Ieguvām noderīgu informāciju - mums kā dārzniecēm ļoti vērtīga :D 



Pačivinājām pie putniem.



Bet vislielāko sajūsmu radīja - AKMEŅI. 
Daudz, daudz akmeņi. Vesels stāvs tikai akmeņiem. Lieli, mazi, krāsaini. Dārgi un ne tik dārgi. Pelēki, neizteiksmīgi, līdz tumsā spīdošiem. Eh cik bagāta tā mūsu pasaulīte.




Muzejs, kas aizņēma gandrīz 3 stundas apskatei. Ar to jārēķinās, ja visus stāvus gribat izstaigāt.
Pēc sajūsmas par akmeņiem, devāmies tālāk pa Vecrīgu. 



Tā klīstot pa mazajām ieliņām, atradām nākošo objektu.

2. Rīgas Porcelāna muzejs.

Šo muzeju ieteica apmeklēt ik pa laikam, jo ekspozīcijas ir visu laiku mainīgas. Noliktavas esot pilnas dārgumu, bet izstāžu telpas nelielas. Muzejs, kuru var apskatīt pusstundas laikā.



Un dienas nobeiguma pēdējais objekts.

3. Pulvertornī - Latvijas Kara muzejs.

Lielākais militārās vēstures muzejs Latvijā, un pie tam viens no vecākajiem muzejiem. Jāredz katram latvietim. Un pie tam bezmaksas. Varat atstāt ziedojumu. 
Un te ir daudz ko redzēt un izzināt. Ļoti interesantā veidā izkārtotas ekspozīcijas. Jāplāno laiks, vismaz, divas stundas.




Daudz informācijas, daudz bilžu. Visu neparādīt un neizstāstīt. Bet tā ir iespēja katram tos apmeklēt un iepazīt. Katrs atradīs to interesantāko, kas licies ievērības cienīgs.
Bet mums palika laiks tikai vēl pakasīt vēderu kaķītim, un skriet uz skolu atpakaļ. Ceļš atpakaļ mājup uz Windau.


Braucot mājup, satiku radagabalu, kas uzzinot, ko pa dienu esam apskatījušas - pateica, kārtīgs Rīdzinieks to visu labi ja pusgadā apskata, ko mēs vienā dienā apmeklējām. :D 
Bet mums jau plānā nākošās vietas, ko apskatīt, jo Rīgā vēl ir ko redzēt un iepazīt. Būs turpinājums.


P.S. Blogdraugi Rīdzinieki, varat droši ieteikt, ko vēl interesantu apskatīt un apmeklēt. 

2 komentāri:

  1. Šajā nedēļas nogalē arī biju Rīgā. Tā kā tā bija tikai viena diena iepriekš plānoto divu vietā, tad Nacionālā mākslas un Dizaina un dekoratīvās mākslas muzeja apmeklējums ir pārcelts uz nākamo braucienu. Tie ir mani mīļākie muzeji! Bet uzrunājošas izstādes skatos arī citur. Vai tur ir arī kas tevi interesējošs, ieskaties lnmm.lv!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru. Ieteiktie muzeji, kā reiz, arī ir manā nākošo apmeklējumu klāstā.

      Dzēst