01/08/2018

Vasaras balkons.

  Ilgi atkal nav būts savā blogā. Raitais ikdienas solis, ģimeniskas izklaides, jaunais darbs (it kā ne jauns, bet jaunā statusā gan, kas attiecīgi prasa vairāk veltīt laika). Viss kopā padara ikdienas piesātinātas. Neatliek laika pasēdēt pie datora un aprasktīt kārtējo darbiņu. Tāda ir mana vasara, kaut ārā svelme cepina. Un paskaitot, ka kopš aprīļa vakar bija tikai 6 lietus diena kopsummā virs mana dārza, nesēžam ne mirkli mierā. Mēs baudām katru mīļu mirkli, ko dod mums šī vasara. Riteņi, pastaigas, pārgājieni, peldes jebkurā ūdens tilpnē. Ķeram D vitamīnu ar katru šūnu. Un man nav par maz šī siltuma. Ar katru elpas vilkmi lādējos, lai ziemā no domas vien par šo karsto vasaru paliktu silti.
  Un tomēr lielāki vai mazāki darbiņi jau tiek veikti, lasītas tējas, kaltēti augi, taisītas sukādes un marmelādes, audzēti dārzeņi mazdārziņā, cīnoties ar karstumu un sausumu. Un padarbošanās arī rokdarbu jomā.
  Šoreiz mans roku darbs sastāvēja no flīzēm, flīžu līmes, jūras oļiem un ūdens apskalotiem stikliņiem. Darba cimdi, špakteļlāpstiņas un laka ar otiņu. Kas tapa? Vasaras vēlo vakaru dzestrumu ķeršanas idilles vieta - balkons.
  Vecajam balkonam tapa jauns kažociņš.
  Vīra pārziņā bija noflīzēt pamatu.


Un tad sākās mans darbs.


Flīzes izliekot apkārt, palika apmēram 10 cm josla. To visu noflīzēju ar oļiem un stikliņiem. Katru pieskaņot, katru piemeklējot, katru apčubinot.




To visu solīti pa solītim uz ceļiem izložņājot salipināt.





Kad tas viss nožuva, tika pulēti, tīrīti un pucēti. Un, visu vēl piesūcinot ar grunti, nolakoti. Vairākkārt. Lai smukums ilgāk turētu sauli un karstumu, lietu, sniegu un aukstumu.


Un vēl fūgas sataisīt pieskaņotas. Un atkal tīrīt slaucīt un pulēt.




Katrs centimetrs balkonā tika apčubināts un apmīļots.


Un tad jau lielākais gandarījums ir balkona iekārtošana. Redzēt kā top vieta kur piesēst un atpūsties.


Un kā domājat kurš pirmais pieteicās uz balkona saimnieka statusu? Galvenais būvuzraugs, kurš sekoja un pābaudīja katru darbu, kas tika veikts uz balkona. :D
Visā godībā - Bonoparts.


Un skaistā balkonā top skaistas draudzības. Kaut attālums šķir, Bonopartam netraucē dienām tupēt uz malas un otrā stāva kaimiņieni vērot. :D



Baudam vasaru, baudam sauli, baudam prieku.




Ķeram katru silto mirkli, ko vasara mums dod.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru