18 janvāris 2014

Mājās gatavota musle.

 Laiks, kad vajag uzņemt vitamīnus un enerģiju, ar, pēc iespējas, dabīgākiem produktiem. Šodien veikalu plauktos noskatījos uz muslēm. Ar jaunajām cenām vispār roka necēlās ko tādu pirkt. Ātri prātā pārcilāju, kas man mājās, un sapratu, ka pati varu tādu pagatavot.


 Izvandīju paluktus un atrdās:
- manis kaltētās ogas un augļi (pīlādži, upenes, aronijas, brūklenes, ābolu mizas), ko lasīju un vācu vasarā,
- zemesrieksti, augļu sukādes, dzērveņu sukādes,
- žāvētās plūmes un aprikozes,
- 4 graudu pārslas, auzu pārslas, kukurūzas pārslas,
- ziedputekšņi,
- pēdējā brīdī vēl atradās kaltētie diedzētie graudi.


 Pirmais samalu savas kaltētās ogas un augļus. Jo tās nav nekā apstrādātas. Lielas, tīras un dabīgi paskābas. Tāpēc tās skaldīju smalkāk.


 Tad smalki sagriezu visas sukādes, žāvētos augļus, piemalu riekstus. Piemetu nedaudz ziedputekšņus. Un sauju diedzētos graudus.


 Klāt vēl labi daudz pārslas - četrgraudu (auzu, rudzu, miežu, kviešu), auzu un kukurūzas.


Un kārtīgi visu samaisam. Musle gatava. Katrs pēc ieskatiem jau var vēl ar kaut ko papildināt - rīvētu šokolādi, mandelēm, valriekstiem, ar svaigām ogām no saldētavas utt.


Jau ieprovēju ar pienu. Labs, pat ļoti labs. Traukā iekšā un rīt līdzi uz darbu. Labs veselīgs našķis.

2 komentāri:

  1. veikalā ko tik veselīgu nemūžam nemz nenopirksi! pats labums Tev!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, tas pateicoties tik tam, ka vasarā vācu, lasīju un kaltēju. Ir krājumi, ko varu lietderīgi izmantot tagad. :)

      Dzēst